mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 18-Aug-2009 15:30 Email | Share | | Bookmark
sapa kta dok umah xabis duit..???

parcel from una
my very first Crocs
23+ weeks
nie nak slah kan sapa??..xde kena mengena ngan org lain selain diri sendiri..ulang suara diri sendiri...huhuhu..
'pelaburan' terbaru adalah pada unashop..parcel pun dah terima tadi..actually sngat happy..yea..yea..

i just bought Brown Adara Crocs..this not my first time menghabiskan duit secara maya nie..tp first time beli footwear..selama nie inilah paling xnak beli thru online..sbb takut size xkena..tp kebetulan pada saat Kementerian Kesihatan dok canang elak pgi tmpat awam, boleh plak kami ke Midvalley...nak lagi menyedabkan cite bila tetiba terasa nak pg naik komuter..oousshh...mmg sengaja mendedahkan diri kepada H1N1..tp alhamdulillah so far kami xde pape (walaupun aku nie golongan berpotensi)...bila dah kebetulan pg MV, aku pun dok heret En.Hubby crik boutique Crocs..dapatlah try size n baru confident nak order kat unashop

dah tntulah harga mmmooorrreee cheaper dr kat MV..bgus isteri en.faizal nie..


my long distence frens dok kepingin btul nak tngok my tummy
hehe..this is my latest pic..
btw, En.Hubby n I decided xnak tau our baby gender..hehe..(so far lah..kot tetiba ubah pikiran...hhhmmm)
konon2 nak surprise..tp antara kegemaran terbaru (bnyak btul kegemaran bru sejak cuti ni) adalah tngok baby outfit blog..pastu sngat geram ngan rompers..tp sbb xtau gender kekadang masalah gak...sbb bnyak blue n pink rompers..ingat nak crik green,brown or red...bru sesuai utk both gender...
tp sabar2 pn.faizal...hehe




Saturday, 15-Aug-2009 05:26 Email | Share | | Bookmark
Piawaian Isteri Terhebat

segar dari kuali
asal cakap nak jadi isteri mithali atau isteri terbaik, msti org sebut slah stu nya adalah pandai masak..kekadang tertanya gak sapa lah wat piawaian nie..kot brang2 letrik atau dll kite tau lah SIRIM, kot design umah kite ikut British Standard tp piawaian nie mmg xtau asal usulnya..

pada aku biarlah piawaian kite, hubby kite tetap kan..ada hubby yg xkisah bini xpndai masak tp umah kena tip top kemas..ada hubby yg hangin kalau bini xreti bancuh kopi@teh susu..(hello..skang bnyak teh tarik 3in1 tau..yg terbaik abah aku kata brand Aik Cheong)..and ada hubby yg mmg berangan nak kawen ngan chef tp xdpt...

so selama 6bulan 2minggu 1 ari nieaku jadi bini kpd kesyanagan aku tu, kalau time aku blik (kasihani kami yg msih melalui fasa PJJ) mmg aku masak..bukan terpaksa atau dipaksa..tp lebih kepada nak penuhi selera tekak sendiri n membantu menjana ekonomi En.Hubby:-D ..lagi2 bila aku preggy nie, selera aku kat mkanan berasaskan ikan..pastu ikan murah2 n ikan sungai lak aje lak...kembung, selar, talapia (menamakan beberapa yg aku tau aje tu)..so susah kalau pg kedai mkan especially waktu dinner nak crik ikan2 nie..kalau lauk ayam skali pun, rasa xtertelan kalau asyik ayam paprik, ayam goreng kunyit(En.Hubby adalah die-hard-fan ayam ok)... dari aku bebel dan yg mendengar bebelan aku tu xlain xbukan adalah En.Hubby, baik aku msak..msak pun waktu lunch bwak smpai ke mlam...tipu lah kalau aku xapply cuti memasak nie kan...ada gak itu pun kalau tetiba tekak baby aku (baby jugak slah ek) teringin yg bukan dlam bidang kepakaran aku...

ada member2 aku dok suruh tunjuk kat sini apa aku msak...ishk...kalau setakat msak lauk2 yg command mcm ayam/ikan berlada, gulai lemak cili padi, asam pedas, smbal tumis n kekadang sardin n telur dadar wat pelah aku nak letak...lainlah aku msak ikan stim ke, buttered prawn ke..mmg aku letak kot ( ada bunyi2 riak n takbur ke??)...tp lately nie kegemaran baru aku adalah meng'goggle' resepi mudah kat internet..sblum En.Hubby aku berbunyi bosan ngan lauk aku msak (syukur blum berbunyi lg) baik aku cuba..dalam erti kata lain aku pun dapat tmbah skill memsak aku...setakat nie baru try stu resepi..Sticky Caramel Chicken Wings..nie adalah hsil carian kat internet..sbb aku rasa lain dari lain skit tu yg rasa2 xsegan nak tunjuk..creditkat tuan punya blog tp aku mmg lupa blog mana...ampun...setelah cubaan pertama mendapat kata2 perangsang dari En.Hubby, semangat nak cuba resepi lain tu mmg meluap2 skang..ingat nak try ikan stim dari dayu..nmpk sngat menggiurkan..

dah cuba nnti baru cite lebih2 ek...kang kata gebang lebih...daaa




Friday, 14-Aug-2009 15:05 Email | Share | | Bookmark
KANCIL BIRU...DAN 3**6

selasa lepas (1/8/09) aku mengalami stu kejadian yg btul2 wat jantung aku nak luruh..ksian baby pun msti terkejut..
msa tu tngah hari, on the way back to my umah sewa, still dalam kawasan kampus lagi...so mmglah xbole bwak laju..(lgpun aku nie pemandu berhemah.. )..mmg meter kete aku tu pun tak cecah lagi 60km/j...adalah one car nie dari arah bertentangan..masa tu mmg dia dah mkan jalan aku pun tp sikit aje..sbbkan aku nie dlm kljuan slow lg so aku xkisah lg...tp makin lama mkin bnyak plak kete nie mkan jalan aku...eh..ini xbole jadi nie...something wrong ngan driver nie..smpaikan one time dia dah btul2 msuk lane aku and jarak kami msa tu lbh kurang 5m aje..nsib baik dia smpat msuk blik jlan dia coz aku mmg xbole ke kiri sbb ada pedestrian walk..

nsib baik(lagi..) aku bnyikan hon sekuat yg boleh..aku rsa tu dah bunyi max utk kete aku..waktu tu lah bru driver tu sedar maybe n paling best aku mmg nmpk minah ( ye..lady driver mcm aku..tp aku x careless mcm dia ok), mulut dia terngange sbb menjrit tp stu tngan aje kat stereng..sblah lg pgang hp..

waktu tu aku bwak 2 member umah aku..angah n ida..angah kata mmg dia perasan yg kete tu xnmpak pun kepala driver start dia msuk lane aku memula..ni bukan kes puaka niang rapik atau kekasih ku seru ek...nie kes not-so-brilliant driver nie tngah sbuk ngan hp dia lah nie..kmi pun buat konklusi..dan rasa2nya mmg tepat n jitu konklusi kami nie yg minah nie msti tngah sbuk crik hp dia somewhere else..ada sama kat co-pilot sit atau kat bawah..

aku mmg xberhenti n x hingin pun berhenti masa tu..darah aku mmg dah naik..klau lah msa tu aku otw pg monthly check up aku, sah2 doc kata aku darah tinggi...klau lah aku berhenti n jmpa minah driver tu, mmg aku nak khutbah jumaat kat dia...stakat hp ko bunyi pakwe ko tepon, xde de ko kena clash kalau skali x angkat, kalaulah mak ko tepon pun,ko x angkat xde de ko jadi si tanggang...kalaulah btul2 kami berlanggar (oh..xbest btul byangan nie)..ko pikirlah minah berapa nyawa ko dah bahayakan..3+1..itu aku x kuasa nak kira nyawa ko...

itulah..kekadang kita dah abis berhati2 dah tp org lain plak wat t**k..walaupun dah 4ari bnda nie jadi tp mmg terbyang2 lagi..En.Hubby mmg ari2 dengar aku citelah..mmg aku x abis geram lagi ngan driver KANCIL BIRU DAN 3**6..walaupun minah tu belum tentu baca entry aku nie tp aku nak meroyan gak..kalau dia baca lagi bgus...grrrrrrr


p/s :trus hilang mood nak wat entry marathon..smbung bila tahap kegeraman aku dah kurang skit


Friday, 7-Aug-2009 03:18 Email | Share | | Bookmark
saat2 bahagia..:-)

keterujaan yg terserlah
simple n nice
 
View all 6 photos...


]wah tajuk..xbole blah lngsung..hehehe..
selain ingat birthday sendiri, birthday En.Hubby, birthday family members..now ada a few date yg mmg aku akan ingat smpai mati...hari2 yg buat aku tersenyum..

13.4.09- the day yg aku tau aku pregnant
24.6.09 - first time scan..nmpk baby tngah gerak2..En.Hubby speechless..aku senyum sepanjang hari..
21.07.09 - first time rasa baby grak/kick..memula terkejut..tp skang klau selang 2/3 jam xrasa, mula cuak dah..

and the list will go on...coz i really enjoy my pregnant life..new experience for me..kalaulah aku nie kreatif mcm arwah Yasmin Ahmad, mmg rasa mcm nak wat filem aje..( keep dreaming pn.faizal oi )..tp xpelah..nnti2 fotopages nie boleh jadi khazanah terindah untk En.Hubby, my baby n I..


skang setiap 2minngu skali akan blik jmpa En.Hubby..nak blik tiap minggu xlarat lak..ramai tnya nape en.hubby aje xdtng sana..bkan apa kalau En.Hubby ke sana..sabtu pagi baru boleh pegi..ahad petang dah nak kena blik..ohhh...tidak snggup dapat jmpa kejap begitu...baik aku yg blik...sbb khamis dah boleh blik..blik sana blik isnin tngah hari...cuba kira berapa bnyak msa dpt bersama ( nak lg bnyak tukar dalam saat )...

so dari minggu lepas mmg rasa nak order cupcakes..saje2 nak mkan lgpun mmg nak celebrate a few things yg begitu menggembirakan kami lately ( rezeki baby org kata )...
so kami syok sendiri makan cupcakes tu...just the two of us...sbb mmg nak menikmati saat bersama dengan kaedah pling berharga...hehehe

btw...cupcakes tu sngat sedap..thanx kak suhana






Wednesday, 29-Jul-2009 04:12 Email | Share | | Bookmark
4months to go..:-)

my first craving
aku nie suka wat entry basi..
but still lagi nak gak kongsi..yes...i'm 5months PREGNANT..
sngat gembira..xsngka rezeki dtang secepat ni...
anyway aku n En.Hubby gembira sngt nak jadi ibu/mummy/mak/ayah/abah/papa...

so cite lah skit our first experience ek..
masa tu my period mmg dah lewat 1week tp xdelah pikir pape sbb mmg my period xbrp tepat...En.Hubby pun kata tunggu lg seminggu..so bila dah 2minggu lewat, kitorg pun belilah pregnancy test tu...hati nie dah dup dap kencang dah...mmg mix feeling masa tu..
skali..+ve...terus ckap ngan En.Hubby..dia mcm speechless..tp kami berdua amat bersyukur..me..??...happy+nervous..iyelah..masa tu baru 1month++ jd wife...rasanya blum abis blajar lagi jd wife...now nak kena blajar jd mummy lak...mmg berdebar..tp dalam masa yg sama rasa SYUKUR sngat...

so sepanjang 5months nie, i really enjoying my pregnant life..
alhamdulillah aku xde muntah2, mabuk2 or loya2...
2weeks lpas tau tue,xselera mkan nasi..then ada skali tu xbole bau tumis plak..tp 1minggu aje..then kena gatal2 1bdan...adalah dalam 2minggu aje...then back to normal..other than that mmg xde pape...SYUKUR..

bab2 mengidam lak pun sama...seanjang 5bulan nie ada sekali aje ngidam..
last week kot..tetiba rasa nak mkan nasi lemak bungkus...ala yg bungkus kecik2 tu..slalu jual 50sen or rm1 tu aje...masa tu plak kat johor...mana ada En.Hubby disisi nak layan..
so terpaksa minta belas kasihan kenkwan...lastly my friends nyot2 n syafiq dapat gak crikkan...masa tu dah 11.30mlam...walaupun bkan yg bungkus tu sbb packaging dia lawa na tp lepas gak ngidam aku..thanks guys...

now both of us mmg xsbar sngat tunggu bulan 12 when our precious one will cheer up our life..doakan yg terbaik utk kami ek..especially the baby..amin


21weeks pregnant
You may soon feel like your baby's practising his silat moves as his initial fluttering movements turn into fully fledged kicks and nudges. As your pregnancy progresses, you may be able to decipher a pattern to his activity. Some babies are restless in the evening, just as you're trying to fall asleep; others get busy during the daytime. Your baby may be trying out different facial expressions around now, although his eyelids still remain closed.



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net