mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]
Sunday, 12-Jul-2009 08:34 Email | Share | | Bookmark
trip to JAKARTA-BANDUNG part II

for 10 person only!!
'hasil' dari Jalan Dago
bankrupt blik
View all 6 photos...
kenapalah skang mood nak wat entry sngat malas...kalau bukak laptop nie pun sbb nal layan OTH..kalau nak wat bnda lain msti tangguh2...kalau dulu saya boleh blog hopping berjam2..baca kisah hidup org...bca kisah org nak kawen..skang xde dah..nak surf psal study lagilah hampeh..payah nie..dahlah sem nie sem kritikal ngan subjek2 yg mengarut ( geram pnya pasal ) tambah lagi PSM..huhu..kena rajin2 kan diri nie..takut kenan kat baby lak nnti ( baby??...next entry lah plak )..

ok..ok..nak sambung pasal trip basi tu..tittle entry pun pasal tu kan..
so on 3rd day plak mmg misi nak tawan segala factory outlet..first destination pg ciampelas ( btul le eja )..tp tmpat nie bukan factory outlet..bnyak imitation..saya just beli 2/3 t-shirt Bandung souvenire utk BIL..

then pak supir kami bwak ke Jalan Dago...yup..this is what En.Hubby n I nnti kan..En.Hubby dah mcm hilang arah bila tngok bnyak bnda yg dia berkenan..hampir juga aku hilang sabar ngan En.Hubby sbb lama sngt memilih...tp sabarkan gak bila pikir 3rd day baru dia dpt apa dia nak..spnjang Jalan dago tu mmg bnyak factory outlet tp most of our time abis kat Blossom sbb situ bnyak brand yg dicarik2 En.Hubby..ooohh...skang terasa amat rindu kat Jalan Dago...

pastu lunch kat Sari Banun...saya rasa spnjang trip nie, Sari Banun is the best..mkanan Padang dia mmg superb..jus kelapa jeruk dia btul2 nikmat...next shopping destianation plak adalah Jalan Riau..sini pun factory outlet heaven..kaum2 ibu teruja ngan Terminal Tas..tp En.Hubby n I msih ttp ngan tujuan kami yg more tu our casual outfit...arini baru dapat carik souvenire utk my dad,brothers,FIL n BIL..so lengkap semuanya kot..( so sorry utk ayong xbeli pape ..nsib baik mak belikan memcm..ampun )..around pkul 4, semua dah keletihan tp En.Hubby n I ok lagi..stamina kami terbaik..hehe..tp tyg lain nak blik hotel..adusss...rugi nie..hasrat hati nak aje suruh pak supir drop kami kat Rumah Mode ( sbb En.Hubby ada nak beli something ) tp takut xreti plak kami blik pastu..jadi diam kan aje...bebel berdua aje..ksian kat En.Hubby
malam xde aktiviti just pg dinner kat Daun Pisang..then lepak hotel..

on the last day, around pkul 8 dah bertolak ke Jakarta semula..sbb flight pkul 5..smpt singgah kat ITC Mangga Dua..tmpat nie lbih kurang mcm Cempaka Mas plus org yg sngt ramai..mngkin sbb ari sabtu kot..sbbkan nak abis kat jugak duit rupiah, kami pun memborong cd pirated..hehehe..sngat murah..around rm2.50 aje..rasanya 12cite En.Hubby borong..

janji jmpa blik kat our bus around 1.45ptg sbb nak ke aiport pak supir kata perlu 1hour gak..kami kena check in pkul 3...tp 1 of my aunty sesat dalam Mangga Dua tu..masa nie semua dah gelabah..berapa kali wat announcement..pak supir pun dah kuar peluh jantan dia..finally jmpa gak..tp masa tu dah tawakal aje kalau air asia x kasi check in..thank god jalan x macet..n our pak supir sngat bijak mencilok2..

masa ni saya dah xsbar nak M'sia sbb tekak teringin sngat nak minum air sirap..masa kat sana kena jamu ngan jus avocado, kelapa jeruk, kopior aje..hehe..btullah tmpat jatuh lagi di kenang..inikan pula tmpat sndiri...( eceh..)

so..itu ajelah cite2 basi dari Jakarta - Bandung..it was a nice experience lagi2 utk shopaholic mcm saya nie..



Friday, 10-Jul-2009 05:17 Email | Share | | Bookmark
trip to JAKARTA-BANDUNG part I

 
 
 
View all 8 photos...
uuiissshh...bersawang btul page nie..
penat nak bersihkan..

entry kali nie pun mmg dah basi sngt..
kalau nasi tu mmg dah busuk berulatlah..kalau susu mmg dah jadi keju lah..
tp sbb dah janji ngan a few frens nak cite gak..so kenalah tunaikan...

trip to jakarta-bandung start 17-20 jun 2009yg lepas..
trip nie 10 org..En.Hubby n I, my mom, pasyu uncle n aunties from my mom's side..
mmg agak kecoh lah sbb my aunties mmg kecoh2...hehehe

our flight dari LCCT pkul 9.50 pagi..and arrived at Soekarno-Hatta International Airport around 10.50 pg...masa nie smngat shopping mmg dah memuncak...teruja abis..
first destination makan dulu sbb perut msing2 dah nyanyi pelbagai lagu merdu..pak supit kami bawak ke Selera Jumbo..dia kata Dr.M kalau dtng indon suka ke situ..sbb rendang dia sedap..oklaj tmpat tu sbb makanan Padang..kenalah ngan tekak minang aku nie...

then trus ke Cempaka Mas..sini aku xshopping bnyak pun..just grab blouse..lagipun sini bnyak telekung n lace..sbb 2-2 tu xde dlam list pun nak beli..telekung hntaran kawen pun xterpakai lagi..msa carikkan lace for my cousin, geram aje..mmg cntik2...awatlah xpg masa before kawen..smpat lah ajak En.Hubby kawen lagi..hahaha..lepas dinner kat restoren pelakon Titi Kamal, trus blik hotel...semua pun kpnatan...

2nd day kami bertolak ke Bandung...smpai2 trus lunch..sbb nak kumpul stamina utk tawan Pasar Baru..kali nie makan kat favorite place SBY lak...tmpat tu mmg cntik..kat lereng bukit..tapi lupa lak nama restoren tu...trus ke Pasar Baru...tempat tu mmg sesak..tp memikirkan bnyak bnda kat situ yg menarik..tabahkan aje..wah sini mmg heaven utk carik kain pasang..especially kalau nak crik kebaya indon n lace..saya just beli sepasang for myself, 4pasang kawan kirim n sepasang for my MIL..and i'm glad bila bagi kat my MIL, dia sngat suka..

kami dinner kat Dapur Sangkurian..now makanansunda lak..but saya prefer makanan Padang..lagi kena tekak..nama pun ada darah minang kan...terus ke Rumah Mode, Natural n Donatello..En.Hubby dah mula senyum..baru dia dpt start shopping..saya pun mmg aim nak crik baju2 casual berbnding kain pasang..

that night kami stay kat Bilique Hotel...saya amat suka tmpt nie...walaupun 3star aje...tapi deco dia cntik..layanan tip top..kat atas bukit lagi...nyaman..


to be continued...



Friday, 29-May-2009 15:58 Email | Share | | Bookmark
kisah MU vs Barcelona

uuiiissshhh...lamanya x update..dalam mood bercuti tu yg semua pun cuti..
cuti mmg INDAH..ari2 bngun tngok muka pujaan jiwa dan raga yg penuh ngan air liur basi kat sebelah..hehehe....setiap hari dok kira hari sbb xnak sngat abis cuti...huhu...

laa...lari tajuk lak..semua pun tau pasal final champion league antara MU vs Barcelona..
so sapa yg makan bola, tido bola mmg tunggu sngat match nie...konon2 match yg terhebat lah..ini termasuklah En.Hubby...semangat dia dah datang seminggu sebelum match lagi...kalah semangat Thierry Henry atau C.Ronaldo

setelah memujuk dengan pujukan manja ala2 penggoda, maka En.Hubby xjadilah pegi tngok kat mamak seperti kebanyakkan kaum adam..sebagai janji saya kena teman kan...ok no hal..bab2 bola nie xdelah saya out dated sngat...tahu lah lagi yg Messi tu 'jambu'..Rooney tu bakal jadi bapak...

sebagai persediaan di atas semnagt yg tinggi segala makanan tambhan yg konon2nya boleh menceriakan suasana pun dah dibeli..kuaci (pek besar lagi), segala jenis air..tepat pukul 2.30pg saya pun bangunlah kejutkan En.Hubby yg dah tertido..saya mmg nak tido dulu sbb match awal pagi...bila match mula, kami pun 2-2 berkobar..setiap kali MU atau Barca serang, En.Hubby pun mula menjerit..setiap kali pemain2 handsome dapat bola saya pula menjerit..hehehe..

En.Hubby nie peminat 2-2 team..MU utk English League..Barca utk Spanish League..tp sbb saya anti-MU saya paksa and larang dia sokong Barca..sbb rasa kasih dan sayang yg terlampau dia pun ikut akan aje...

bila start 2nd half, saya rasa dah lain mcm..En.Hubby dah mula xbersorak..cubaan2 gol yg dibuat pun x dihiraukan..pelik sungguh...pastu mula dah terdengar irama2 yg selalu saya dengar time tido setiap malam..ceh..En.Hubby dah hanyut..masalahnya mata saya time tu mmg tip top punya segar..nak xnak saya hadap kan lah match tu...akhirnya sampai habis match jugaklah saya berjaya tngok..

esok pagi dan sehingga entry ini di buat mmg saya xabis2 memerli En.Hubby..hehe..pasni kalau dia ajak teman tngok bola huh susah saya nak percaya..semangat aje mmg xcukup..apa2 pun i love you lah En.Hubby..


Friday, 8-May-2009 09:45 Email | Share | | Bookmark
:-(

 


fuh...lega coz final exam is over..
minggu nie mmg minggu yg wat hidup jadi btul2 stress..
dengan kena hadap 3paper yg mmg killer..( killer for me lah...xtau lah org lain )
then dengan keadaan badan yg xberapa nak sihat..
pastu datang lak berita - berita sedih yg btul2 buat nak balik..
tp nie masih dok kat johor eventho paper abis ari khamis lagi..
sbb En.Hubby xkasi drive sensorng..so kena tunggu esok dia dtng baru blik...

pada 03.05.09 pkul 2.30pg..wan ( Hjh Aminah ) saya telah pulang ke rahmatullah akibat sakit tua. mmg dah dekat 10 tahun dia xbole berjalan berpunca jatuh di bilik air. yg mmg membuat kan saya lebih sayu sbb saya xdpt blik utk tngok arwah buat kali terakhir sbb esoknya saya ada paper..moga rohnya dicucuri rahmat..al fatihah..

then pada 05.05.09 pula kakak saya telah di masuk ke hospital..sakit lama dia datang kembali..kali nie smpai dia xbole berjalan..kaki dia xkuat utk berdiri..sedih sangat bila dapat tau berita nie...dia dah hadapi pelbagai dugaan tp saya tau dia kuat..and amat berdoa semuanya akan kembali normal..insyallah..

oklah..harap-harap cuti nie saya dapat luangkan bnyak masa untuk En.Hubby dan juga family..coz saat ini saya btul2 rindu kat mereka...



Monday, 20-Apr-2009 02:30 Email | Share | | Bookmark
post wedding

 
 
 
View all 6 photos...
biasalah sebelum kawen dulu mmg ari2 keje carik photographer dll kat internet..
suka tngok hasil kerja masing..
habit nie terbwk2 smpai lpas kawen..asal xde keje aje..mula lah bukak page2 photograper/ cupcakes maker..smpai kenkwn bilik pun pelik..
tp at last berbaloi gak habit saya nie..coz saya berjaya dapat photoshoot free dgn SriCandid..utk promosi April Hot mereka..
masa tngok promosi tu trus call En.Hubby tnya dia ok ke x..dia kata ok aje..(yup...kami mmg suka posing2 nie)

so..on 18.4.09..pergilah kami ke Kuala Kubu Bharu..lpas di make up oleh Es Kay Boutique, mulalah kami posing2 kat area pekan KKB tu..memula En.Hubby amatlah segan sbb btul2 tngah pekan..pastu ok dah...photoshoot tu ambik masa dekat 2jam gak...mmg letih..dengan keadaan panas terik...tapi try control keadaan..photoshoot tu disertai gak oleh Dee kawan kpd Ju ( Sricandid )..lupa plak Dee nie dari mana..but 2-2 mereka ni amat kreatif..smpai bergolek2lah atas jalan, masuk lonkang just nak crik angle yg cantik...THANKS TO BOTH OF YOU..

smpai En.Hubby kena migrain lah sbb terlampau panas..but kami mmg enjoy..dapatlah jadikkan sebgai post wedding kami..theme plak mmg Sricandid dah tetapkan konon ala 50-an..
nie pun blum dapat softcopy lagi..ambik dari flickr Sricandid aje...dah dapat nnti saya upload lagi ek..enjoy












[<<  <  5  6  7  8  9  10  11  [12]  13  14  15  16  17  18  19  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net