mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 24-Mar-2009 01:06 Email | Share | | Bookmark
TAG..

Tag from kak Suzie..

Empat nama anda yang dipanggil oleh rakan-rakan:
1. Wani
2. Wan (cik yan n hubby dia aje panggil)..2 nie aje yg kawan2 panggil
3. Ros (my abah aje panggil)
4. Adik (b4 my youngest brother lahir)

Empat tarikh penting dalam hidup anda:
1. Tunang - 3/5/08
2. Nikah - 31/01/09
3. Propose - 25/12/07
4. Birthday - 14/07/82

Empat perkara yang telah anda lakukan 30 minit lalu:
1. pg kelas tapi batal..TENSI
2. gosok baju
3. kejut hubby
4. register subject

Empat kaedah untuk bahagia:
1. banyak2 senyum
2. jgn pikir sngat apa org kata, bukan diorg yg bagi duit makan kite..but, klau yg mana btul2 kite salah boleh renung2kan
3. vacation with love one
4. internal beauty

Empat hadiah yang ingin anda terima:
1. percutian ke europe yg ditanggung ( kena rajin masuk peraduan nie )
2. Nissan Murano ( anyone?? )
3. shopping voucher worth rm2k maybe..
4. nokia n76

Empat hobi paling diminati:
1. Blog reading
2. Window shopping
3. Doing nothing (hobi ke??)
4. Girl Chat with my buddies

Empat tempat ingin anda kunjungi untuk bercuti:
1. Mekah
2. Pulau Sipadan
3. Bandung ( apa lagi, SHOPPING!!! )
4. Nexus Karambunai, Sabah

Empat minuman kegemaran:
1. Limau Suam
2. Sirap Bandung
3. Air Suam
4. Longan

Empat benda yang selalu di dalam beg anda:
1. LC purse
2. Basic make up stuffs (compact powder n lip gloss )
3. Matrix Card ( student kan )
4. Handphone

Empat warna kegemaran:
1. Hitam ( hitam itu menawan )
2. Pink
3. Putih
4. Biru

Empat tempat lepak digemari:
1. Rumah parents kat Keramat
2. Rumah IL kat Kota Seriemas
3. Anywhere as long with En.Hubby
4. Tempat2 makan

Empat perkara yang paling anda sayangi:
1. En.Hubby
2. Parents
3. Siblings
4. My closest buddies ( you know who you are )

Empat benda yang paling anda sayangi:
1. Kamera Olympus ( sama mcm sis suzie )
2. Koleksi gambar kawen
3. Adidas Shoe
4. Selimut kotak

Empat orang rakan yang anda nak sangat mereka jawab TAG ini:
1. 4 aje ke??..xnaklah...kepada semua yg baca lah



Friday, 13-Mar-2009 09:56 Email | Share | | Bookmark
something to share

 
kerakusan En.Hubby
pressie kat campus
View all 4 photos...
wah..tepukkan utk diri sendiri sbb tetiba rajin update 2entry dlm 1hari..*clap..clap*
walaupun assignment teramat bnyak tapi tetiba rasa nak update tu lebih tinggi dari wat assignment..( petunjuk kpd org ramai yg saya nie mmg suka wat keje last minit )

smbil2 mengcopy pic2 dari camera ke cd, jmpalah pic2 nie..
pic2 basi masa ny wedding ( teringat 'lalat' yg berterbngan tnpa diundang kat page ni )




pic atas kira 3/4 present yg kami terima..after 1week blik ke campus, dalam bilik dah ada selungguk hadiah lagi dari kawan kat kampus..last skali saya dapat hadiah adalah semalam dari my lecturer..sangat2lah terharu..setelah dikira, ditimbang n disukat, saya n En.Hubby rasa klau kami start menyewa sendiri ( n klau ada rezeki terus ada rumah sndiri ke ) mmg 60% brngan kami dah ada..syukur..



untuk sekelian kalinya ( dngan gaya YB ) saya n En.Hubby nak ucapkan terima kasih bebyak utk segala masa, keringat, waktu n kesungguhan kat semua pemberi hadiah n yg memeriahkan majlis kami ( Tmn Keramat n Kota Seriemas )..mmg kalau mampu nak listkan setiap seorg tapi xberapa mampu..
semua nie lah yg wat kami sentiasa tersenyum bila ingat our wedding..


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dewan vs Rumah

Next week ada cuti sekolah, maka minggu nie akan bnyaklah kenduri kawen..tp skang xcuti sekolah pun tengok bnyak aje majlis kawen..ikut pilihan masing2..kalau time cuti sekolah, memudahkan klau sedara jauh datang..oopppssss...tetiba syok sendiri sampai lari tajuk..
actually one of my friend tngah sibuk wat preparation utk wedding dia..one of her biggest dilemma nak pilih Dewan @ Rumah..she ask my opinion

lokasi nie mmg antara main thing kena pikir dari awal..and terlalu subjektif antara mana lagi elok..dua2 pun ada pro n cons..ok let see

Kebaikan :
Dewan :
**ada org kemaskan sebelum n selepas majlis..
**kawasan agak luas..selalunya setiap dewan ada kawasan parking sendiri..so xpayah pening2 pikir tntng tu

Rumah :
**majlis rasa lebih 'intim'. for me, i want my big day at my fav place n of course my fav place is my HOME..so sentimental value lebih skit. one more thing yg wat saya insist nak wat kat umah sbb saya pikir xsemua kenkwn datang tunggu smpai sanding so selalu akan jmpa pengantin kat bilik pengantin ( mcm saya selalu buat gak )...tp now ada gak dewan dah ada bilik persalinan..
**waktu ikut suka kita..even kalau khemah telah dibuka, tetamu yg datang lewat boleh tuju umah pengantin

Keburukan
Dewan :
**kekangan waktu..tepat waktu mmg kena settle..nak wat persiapan pasang pelamin pun kena ikut waktu..
** kos pelamin lebih skit dari pelamin umah sbb kawasan luas..kalau pakai gak pelamin umah, nmp cecoet (maaf spd pkar2 bahasa) aje kat atas pentas tu

\Rumah :
**sebelum n selepas majlis memang penat nak berkemas...belum kira nak cat ke, bwak keluar perabot..fuhh..letih gak

apa2 pun..tepuk dada tnya selera, bincang ngan keluarga n tanya pndapat bnyak pihak..kalau wat kat rumah tnya gak pendapat jiran2..apa pun keputusan jangan membebankan di kemudian hari..jgn rosakkan majlis yg sepatutnya dlam happy mood..







Friday, 13-Mar-2009 02:46 Email | Share | | Bookmark
I Found This

 
 
last weekend cuti agak panjang, so dapat balik both rumah..
memula umah MIL..then baru blik umah parents..
so, dalam mengemas2 bilik kat terjumpalah this 'thing'..
huhuhu..teringat balik Kenangan Terindah...



rasa rindu plak nak sibuk2kan diri carik photographer, cupcakes/cakes n butik pengantin
my lil songket nie lah yg bnyak tolong..
people who know me, mmg tau saya nie bukan lah org yg bersistematik sngat tp bila menguruskan
wedding, mmg KENA ada organizer / planner ( for me lah )..kalau nak harap ingat dalam kepala otak, mmg xmmpu lah
dari senarai brng hntaran, brang decorate hntaran smpailah senarai jmputan..semua ada..
ke hulu ke hilir dok kepit...nasib baik xbrp kepam..
ooohh..i really miss those time...
kalau boleh ulang, mmg nak ulang blik.. tapi with the same person
bnyak gak belajar during nak wat preparation kawen nie...dari x sistematik langsung...dah retilah nak jadi tersusun skit...dari xberseni n tangan kayu, retilah skit nak wat2 hal2 seni skit..
my sis cakap kat her frens" wani nie nak lukis org lidi pun xlpas tp kawen pnya pasal aje boleh gubah hntaran2 tu"...ye..ye...saya sndiri sokong statement tu...






Tuesday, 3-Mar-2009 10:33 Email | Share | | Bookmark
our preciuus moment..day III

typical friendster pose
fav pic..:-)
 
View all 6 photos...
huhu..so sad sbb dah nak balik..nasib baik flight lewat petang..so ada lah masa nak jenjalan lagi kat langkawi nie..frankly, nothing special kat langkawi nie...( don't get me wrong, sbb saya dah pg bnyak kali tu pasal rasa mcm xde pape dah )..but the most important thing dapat spend time together ngan En.Hubby..
after breakfast, lepak2 aje kat hotel until 12pm..check out pastu terus pg beras terbakar..
nak carik kain batik 2/3 helai..then MIL soh beli set pinggan ( vantage kalau x silap..sngatlah murah..MIL lah cakap coz dia mmg kumpul )..kena lah patah balik ke pekan Kuah..
after late lunch, terus ke airport..kali nie xpyah lari2 lagi..

for me its was really great vacation..saya x kisah kemana pun as long dapat spent time ngan En.Hubby..( wahh...baik na bunyi kan )...and i was enjoy with our honeymoon..sangat..sangat

the end..




Friday, 27-Feb-2009 09:37 Email | Share | | Bookmark
our precious memories..day II

muka semngat pg island hoping
apple of my eyes
heading to PDB
View all 12 photos...
day II banyak skit aktiviti yg dibuat..island hoping + shopping ( lebih dari satu kira bnyaklah kan )
awal2 pagi dah semngat bangun nak pg island hoping..En.Hubby lak semngat bngun sbb nak breakfast...
janji org tu akan pick up kitorg around 8.45pg...dngan pnuh ksbaran kami tunggulah..
rupanya jeti utk island hoping tu adalah dalam 300m aje dari awana..kalau tau kami pg sndri aje..hehehe
kami pg Pulau Dayang Bunting, Eagle Feeding n Pulau Beras Basah..
dalam bot kami tu ada 4couple yg honeymoon gak..2malys, 1chinese n 1indian
tp yg xsyoknya bila bateri cam abis...lupa nak charge malam tu...
smpat posing2 kat Pulau Dayang Bunting
mememnatkan gak island hoping ni..around pkul 1 baru abis..trus lunch

lpas tu terus ke Pekan Kuah utk borong coklat..
mabuk gak beli coklat..rambang mata..tapi En.Hubby berjaya menyabarkan..
selain tu carik suovenir utk both family..tapi btul2 mati akal coz apa nak crik kat langkawi ni selain kain pelikat, kain batik, pinggan mangkuk, tshirt n coklat....
blik shopping kami camwhoring kat area hotel...hehehe

malam plak just dinner dkat2 Pantai Chenang...malam nie ubah selera skit dari semlam..crik seafood plak..
sbb mmg tahap lapar kami membuak2, masa pilih ikan, udang n sotong tu gaya makan 5org..
nasib baik abis..+ murah jugak.


oklah...to be continued...





[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net