mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]
Friday, 27-Feb-2009 05:20 Email | Share | | Bookmark
our PRECIOUS memories..day 1

honeymoon boarding ticket
En.Hubby
 
View all 11 photos...
ingat nak continue lagi pasal wedding..(syoh..syoh kpd yg meluat )
tapi blum dapat softcopy dari OP..
dari camera2 sendiri, dah puas upload dah..so smbung nnti

our destination utk bercuti@honeymoon hanyalah ke langkawi..( thanksx1000 to pakman )
flight pkul 11.35pg..my FIL anta ke LCCT smpai LCCT area 10.30 tapi utk flight kami dah tulis CLOSED..
mmg gelabah amat sngt..dengan tenaga yg bertukar jadi tenaga watson nyambek, kami pun berlari..boleh plak nak check-in kat kaunter ke Macau..itu menunjukkan tahap kegelabahan kami amat tinggi..bila pegi ke kaunter yg btul nasib baik dia terima lagi...takut jadi kes mcm edhad...
seperti lumrah airasia, flight delay..nasib baik delay 20min aje..

sampai airport langkawi terus carik kete sewa...terkejut tngok promoter2 kereta sewa tu..
macam kat puduraya tu...sbb terlalu pening kami terus aje ke kaunter brother nie..( mngkin kepala dia yg menarik minat kami kot )
plan asal nak sewa kancil aje, sekali kami boleh plak cair ngan brother tu..dia offer nissan sentra..
tapi rasa ok jgak coz beza rm30 aje ngan kancil..sesekali nak gak rasa kereta import..hehehe

trus check in kat awana porto malai...fuh...agaknya tuah pengantin menyebelahi kami coz booking bilik superior tp sbb xde yg dah kemas kami dapat bilik deluxe..view bilik kami SANGAT cantik..nyaman btul..plan petang tu nak pg naik cable car aje

En.Hubby baru first time naik cable car kat situ..dia amat kagum..
xabis2 tanya.."as civil engineer msti awak tau mcm mana diorg buat kan..mcm mana ek??"
aduh..dia ajak berpikir lak time2 cuti nie...hehehehe
kami smpat wat foot massage kat atas tu...sungguh relaxing

malam plak dinner kat restoran rasa...somewhere kat Pantai Chenang..
saya order mexican pizza..yummylicious..smpai jealous lah En.Hubby..


oklah...to be continued





Tuesday, 24-Feb-2009 04:28 Email | Share | | Bookmark
HaPPy..:-)

best..best..sbb dah dapat 3album dari OP..abg daud..
tinggal satu lagi aje..actually aritu bayar untuk 3 album aje..
tp sbb my OP nie kenalan mak, dia nak satu lagi nie as my wedding gift...
thanks abg daud..
tinggal yg itu aje xdpt lagi coz dia kata special skit..xhrp pun yg special2...dia dah kasi special price aritu pun dah syukur sngt...
tp xdpt nak upload sbb softcopy xdpt lagi..sorry ye..!!
dah dpt nnti,sepantas kilat saya upload...


Saturday, 14-Feb-2009 08:54 Email | Share | | Bookmark
MY WEDDING..part VIII

wedding cake
wedding cake2
bunting 1
View all 6 photos...
wah...naik bosan agaknya org tngok pasal my wedding..
tp not for me..coz it was the best thing happen to me so far..
as i said before..bukan nak menunjuk..just nak kongsi idea n kenangan..
so sapa yg rasa saya poyo,diminta n sila jgn lah scroll lbh lanjut..


nak kongsi pasal bunting, wedding cake n hand bouquet..

bunting : design by my sis fren..wani gak nama dia..tapi wani nie xlah tangan bangku seperti saya...hehe..ikutkan boleh aje tmpah sklai masa tmpah kad..tp design asyik yg sama aje..so sbb nak kan kelainan wani nie lah jadi mangsa..TQvm

wedding cake : survey kat internet..believe it or not untuk carik wedding cake aje..saya mntak quotation dari more then 30 pembuat cake:-)..so inilah paling berkenan kat mata saya n worth it..suka sngt bhgian atas cake tu..guna fresh flower..rasa dia pun sngt sedap..for me the cake is simple but nice

hand bouquet : design by my lovely cousin umi..dia mmg part time jaga flower shop also part time wat wedding planner but full time DJ kat negeri.fm..so merangkap MC for my majlis..TQ sis..promote ko abis nie


bunting : http://banyakaler.blogspot.com
wedding cake : http://havenlycakes.blogspot.com
hand bouquet : http://profiles.friendster.com/80860695

p/s ; gambar hand bouquet xjmpa plak..nntilah upload





wedding tips : selagi boleh save duit kat memana, savelah..hidup lpas kawen lagi bnyak modal..cara terbaik adalah survey..zaman pun dah moden..gunaah internet kalau mlas nak pg kedai ke kedai..kekadang kita dapat bnda yg sama tapi harga berbeza



Saturday, 14-Feb-2009 07:42 Email | Share | | Bookmark
MY WEDDING..part VII

table mat
cookies
bakul mengkuang
View all 8 photos...
nak share tntng souvenir yang xseberapa yg diberi kat guests..
ikutkan ada beberapa jenis..bukan nak membeza2kan guests yang datang cuma pada yang jauh datang tu mngkin dapat lebih..
to all guests yang datang...amat2 dihargai..

untuk semua guests : table mat n cookies
untuk rombongan pihak lelaki : bakul mengkuang..ada cupcake,cookie n brownies
untuk tetamu kecil rombongan lelaki : uncang organza berisi gula-gula, waffle, swiss roll n cookie
untuk kawan - kawan : beg mengkuang ..isi sama ngan bakul mengkuang
untuk tetamu kecil : gula - gula
bunga pahar : tempah kat kedai kat metro kajang..sbb situ boleh custom made..dgn harga yg sngt ok..design dia pun lain dari kedai2 Nilai3 n Ayer Itam

table mat, bakul n beg : my pak man pegi carikkan kat bandung..ssb dah survey kat sini..harga teramat jauh beza..kebetulan dia mmg selalu outstation ke sana..

cookies n cupcakes : http://cake-2-u.blogspot.com
brownies : http://chepahcutecakes.blogspot.com

p/s: alhamdulillah ramai kata cupcake n brownies sedap..tapi sedihnya bila pengantin xdpt rasa pun..huhuhu







wedding tips : cuba carik kelainan dalam bagi souvenir..at least lepas tu boleh jadi ingatan pada para tetamu..rajin survey..jgn tuju kat Nilai 3 aje..frankly,kat sana xsemurah yang disangka..my opinion..


Tuesday, 10-Feb-2009 10:00 Email | Share | | Bookmark
MY WEDDING..part VI

mr.hubby mcm berkawad lak
berarak tiba
makan beradap
View all 4 photos...
majlis bertandang di Kota Seriemas agak simple..
kami xbersanding pun..smpai aje trus makan..
pastu jmpa2 tetamu n pg outdoor..
sepatutnya both side nak wat outdoor tapi masa majlis di Keramat, baru lpas hujan jadi agak tidak sesuai..
ikutkan mmg xpuas bergambar masa di Keramat..tapi apa nak wat

p/s : masih belum dapat gambar dari OP..maaf




wedding tips : try practice posing depan cermin..mmg nmpk poyo but its help


[<<  <  6  7  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net