mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-May-2010 01:12 Email | Share | | Bookmark
i'm back

 
 
 
View all 8 photos...
ada org kisah ke??
hahaha..tp bnyak sngt nak share..
so many things happen..but the most important is AKU DAH ABIS BELAJAR..
yaaahhhhooooo......so,
no more assignment
no more classes
no more test n exam
no more berjauhan ngan En.Hubby
masa nak abis tu,apa yg lebih melegakan bila my thesis dah submit..
PSM is more scarier than final exam...
at 1st SV aku mmg sempoi tp bila smpai part writting, my god sngt cerewet..
3 kali kena wat correction..
naik muak dah aku tngok...bila anta tu rasa nak joget kat situ jgak...
sngt relief ok..



exam hall...no..no..no exam anymore


my thesis

ari2 terakhir kat PR mmg mcm touching skit..
uuuiiissshh...bnyk gak kenangan..dari anak dara..tunang org..bini org n last mak org..
semua jadi msa tngah futher study ni..
of course paling adventurous tang jd mak orgkan..
masa bwak Imran dia msih 30 hari..aku blum abis pantang pun
2/3 ari pastu trus masuk lab..wat sample konkrit
time Imran kena cucuk...mmg hari paling mendebarkan..
takut dia demam..akhirnya mmg demam..
tp bkan tahap teruklah..
nasib baik ada housemate yg sngt2 membantu..
thanks ida, angah n kak shidah




Imran@UTHM


with cik ida..his fav aunty so far

coursemate aku pun mmg terbaeeeekkkk..
especially kak ween, ejun, krul, mizul n gebe..
bnyak sngt membntu..
bnyak sngt give n take ( slalunya diorng aje give..aku take aje )
hahaha...
so, Parit Raja ..tunggu aku kembali on Oktober for convo



last day..last paper exam

so skng aku tngah L.I dkat JKR Sepang
stkat ni aku blum dapat 1 keje pun..
1st day dok melangok aje..kira siling n lantai aje
2nd n 3rd day dah MC sbb sakit mata
ari ni baru msuk keje lg..tp engineer xde..biasalah bila bos xde..
anak buah relax skit..sila panggung masing2..aku lagilah..pikir aku ni praktikal aje..kalau x mmg aku lg ligat..klau ada tilam lg mmg syok..




1st day L.I

so, skang Imran dok ngan bs baru..
bkan stkat Imran aje rindu kat opah dia (bs lama)..aku pun sama..
coz opah Imran jaga mmg sngt bgus..dia syang Imran mmg mcm cucu dia sndiri..
maybe sbb dia jaga Imran sorng kot..
xpernah berkira klau ambik lambat..mkin dia suka adalah
bla nak pisah tu,meleleh2 opah tu nangis
Imran pun blik aje demam 2ari...mngkin demam rindu ngan opah n atuk dia
bs baru ni dia jaga ramai jgak..
but i have no choice sbb xsmpat nak crik org lain..
ni pun jiran aku aje..
terdapat sngt besar perbezaan bs baru n bs lama..
but...xpelah..as long anak aku sihat, ckup mkan n ckup tido..dah lah..



muka baru baik demam


oklah..nnti smbung..
pasni aku confirm bnyak masa...


Friday, 16-Apr-2010 02:11 Email | Share | | Bookmark
Thank God its over..:-)

 
nope..aku blum abis lg study..
ada lg 2minggu kena dok PR..lag 3 paper nak hadap..
tp my worst nightmare dah tamat..
aku ni lg cuakkan PSM@Final Year Project dari ngadap paper final aku..
so on 14/4 aritu aku dah selamat membentangkan@menggebang pproject aku..
LEGA amat sangat..rasa nak ajak En.Hubby naik rollercoaster aje...sbb nak jerit puas2....hahaha



walaupun ada gak aku kena smash 2/3 das ngan panel..tapi WTH..aku tau dah settle..
dia ckp aku anggukkan aje..senyum semanis abis..dah org nak bg pndangan..xkan nak bntah plak...

so skng tunggu final exam aje yg start on 22/4 ni..
wish me luck ok..


Tuesday, 6-Apr-2010 08:54 Email | Share | | Bookmark
The Glamorous Nite of 4BFF

 
 
 
View all 8 photos...
tinggal 3 minggu aje lg PJJ aku n Imran ngan En.Hubby akan tamat
tinggal 2 minggu aje lagi aku nak hadap Final Exam
tinggal 1 minggu aje lagi aku nak present PSM aku..
aduuhhh...nak suka ke nak cuak??..
yg pasti aku mmg xsabar..yg mana mencuakkan aku tu..aku hadapkan aje nyah...
nak pikir lebih2 pun aku ni kira dah tahap mlas nak pikir...

silap lak..actually nak cite pasal farewell dinner class aku..
secara xlngsung merupakan satu-satu nya projek yg menjadikan aku PM
ikutkan mlas nak handle tp pikir kelas aku ni mmg xprnh wat apa2 aktiviti, so mcm kurang memories aje ngan diorng..aku pun volunteer nak handle..aku n kak ween..
memula patah gak smngt nak buat sbb biasalah dah hujung2 sem ni, msing2 duit ellleeekk..
tp tabah kan gak..sbb kesian pd yg semngat tu...yg awal2 dah beli baju..
dapatlah kmpul 40org out of 5o..kira oklah kan..



make it short, tema mlam tu the glamorous of red n black..
skali tngok dah mcm meeting Hai-O pun ada..
so mlam tu selain acara mkan-mkan, kitorng mmg plan ngan bermcm acara selingan
ada karaoke ( wajip ok sbb PM dia pun gila karaoke ), award of the year, lucky draw and king n queen of the nite..
tp paling sadis bila 1 hadiah lucky draw pun aku xdpt..tangan aku xde ong pilih nombor atau tngan tukang cabut nombor tu yang xde ong???...



overall semua yg datang nmpk happy...mau x nya..semua melaram abis..
ada yg sewa baju kat kedai pengantin lagi..
so aku pun feeling anak dara kejap sbb Imran, En.Hubby jaga..
tp mak risau gak ok..iyelah 1st time tu Imran tido tanpa ketiak ibunya ni..
tp cayalah en.Hubby sbb success..boleh I berjimba-jimba selalu..hahaha





Sunday, 4-Apr-2010 12:14 Email | Share | | Bookmark
????

En.Hubby tetiba sudah mempunyai cadangan nama utk 2nd child....APAKAH...?????


Thursday, 25-Mar-2010 05:43 Email | Share | | Bookmark
Stupid...!!!!

kat negara kita ni mmg jd trend btul..
bila tiba zaman bas ekspress accident, hari2 ada accident
bila tiba zaman bunuh, hari2 kuar cite bunuh..
bila tiba zaman buang bayi, hari2 ada org buang bayi..mcm buang tisu lap hingus aje diorng wat..
ni skang tiba zaman dera plak..mula ngan adik Safiyah Humaira..pastu ada bdak india..ni yang terbaru kisah adik Mohamad Al-Faiz Abdullah..here
skang ni nyawa manusia dipandang enteng btul..pertimbangan dibuat semudah timbang kati beli bawang aje kan...
silalah letak otak di tempat yang btul bukan dibawah tempurung kepala lutut...

aku sungguh sedih dengar n baca kisah adik Al-Faiz ni..
dahlah lebih kurang sebaya Imran..xbole bayangkan azab Al-Faiz lalui..
bdak kecik besar tu, apalah yang difaham lagi..mcm manalah kesakitan yang ditanggung
tengok Imran nak meneran berak pun aku kesian sngt..ni kan pula bila Al-Faiz kena goncang mcm tu..adik Safiyah kena pijak ngan kasut bola..addduuuiihhh...STUPID

mana letak perasaan mak bapak bdak2 ni..kot rasa2 xmmpu bela anak,jgan wat anak..
kalau rasa dah gatal-miang sngt, pakai lah kondom wei..
xkan bnda yg xsmpai berapa rm tu berkira sngt...ko xnak plak kira azab ko tnggung kat akhirat nnti...
ni samalah pada mereka2 yang buang bayi tu..ko dah penat bwak dlam perut 9blan
pastu ko letak kat tong sampah, buang dalam longkang lagi tragis ko bakar..STUPID..
ramai lagi org kat luar nak anak..yg ko dah dpt (walau tau ko xberapa nak) tp boleh x hargai skit nyawa tu..!!!!

serius aku x bole terima ngan manusia-manusia yg wat bnda ni..dera+buang bayi..
baik yg wat tu org luar or mak bapak sendiri..
agaknya otak2 mereka ni mmg dah tercedera@beku thap xbole cair..
lagi xbole blah klau yg wat tu mak bapak sendiri..
anak wei...anak..bukan nyamuk yg ko boleh bunuh bila kena gigit skit..

kalaulah aku jd hakim, hukuman utk mereka2 ni mmg aku soh dera balik mcm mana dia wat bdak2 tu..
biar dia rasa azab+kesakitan yg bdak2 tu alami...pastu ko taulah apa seronoknya ko wat bdak tu dulu...
ye..aku mmg xbole jadi hakim...pertimbangan didorong oleh perasaan..
perasaan kasihan kat mangsa2 dera tu..perasaan seorg ibu..n paling normal perasaan sbgai manusia..
nak kata diorng ni bkan manusia yg xbole pikir, masing2 ckup sifat nak dikategori sbgai manusia, ada ic, ada otak tp still STUPID...

semoga adik Al-Faiz cepat sembuh n sihat..you're strong boy..
semoga org yg menganiaya adik Al-Faiz (dan mngsa dera yg terdahulu) dapat 'ganjaran' yg sebaik2nya...


p/s : perasaan sngt bercampur baur skang...


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net