mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 13-Mar-2010 02:04 Email | Share | | Bookmark
S.T.R.E.S.S

mode : stress..
rasa mcm ari2 nak kena wat shopping therapy..tapi laki aku bukan tukang sign duit tu..so, batalkan aje niat...
thank god i have Imran with me...rasa2 stress sngt, i gomol2 aje Imran..sapa lg nak digomolkan..lainlah kalau En.Hubby ada...HAHAHA...

PSM aku kategori bnyak lagi xsiap..sample baru abis test last week..so analisis baru bleh start wat..org lain ada yg dah siap writting pun..tu semua menambahkan tension aku aje..
sempat ke tidak nie..??...pening nak pikir..seriously life aku sngt boring skang..ehh...don't get me wrong..bukan whole life...cuma student life..ingat hujung2 ni nak lah enjoy student life b4 msuk keje blik..tp...UUUUWWWEEEKK....BORING..!!..sngt miserable..kelam kabut..blame myself..time management hancus lagi mau komplen aje..hehehe..

tahap mental skang mmg dah mcm soldier..kena btul2 kental..
schedule life sngt ketat..xde ruang nak longgarkan...full + padat
selalunya sianglah aku bereskan semua keje..pg kelas, msuk lab, pam susu, basuh baju, wat PSM, facebook-ing (smpt lg tu)..
bila malam, tentu2lah cpat aje bdan aku nak shut down...sngt letih..rasa mcm kena overhaul
so agak2, kat mana ruang n keadaan aku nak selitkan nak revise subject..??
mmg nan ado!!!..apalah rupa result aku sem ni..lingkup n terlangkup lah jwab nya..
misi skng nak abis kan aje...pointer tolak jauh2..<----misi seorg student yg xbole dicontohi
how i wish my final exam is tomorrow...tp kot besoklah, mmg aku anta kertas kosong..
xpun hanya dipenuhi kata mntak kasihan+cite sedih supaya xgagalkan aku...

rupa aku pun dah xserupa manusia normal..
xde masa nak menata rias..nasib baik kulit muka memberi kerjasama
kalau x aku rasa pimple confirm dah tumbuh mcm cendawan busut lepas hujan..
tp dandruff dah mcm salji..i need scalp treatment..!!

emosi mmg xterjangka..kejap rasa nak cepat abis..kejap rasa biarlah lmbt skit..so i need extra time untk PSM (boring) itu..
wallaaaaweeeiii..i need En.Hubby really bad..nsib baik ada Imran, so ada gak diskaun rindu kat En.Hubby...

p/s to myself : kecoh xckup masa, tp smpat wat entry lg..dah..dah..pg siap,nak pg BP Mall..hahaha..(kan aku kata aku kena selalu therapy )





Tuesday, 9-Mar-2010 06:03 Email | Share | | Bookmark
ada apa pada nama

 
mana2 parents to be mesti sibuk pikirkan nama2 utk baby diorng..
selalunya lpas tau aje si wife ngandung, kepala otak dah ligat dok pikir kan..
sbbkan msa 1st trimester xtau lg gender, so mmg akan readykan both gender pnya nama..

pemilihan nama sngt subjektif..ada yg pilih sbb nama tu pnya makna yg baik, nama tu sedap disebut, nama yg bunyi2 glamour, ada juga pilih nama ikut fav artis ( oh! aku pun hmpir terjebak sbb hmpir2 nak letak NABIL )..semua ni terpulang pd msing2..tepuk dada tanya selera..

so MUHAMMAD IMRAN FAEZ ni pulak dtngnya hsil gbngan idea n kesukaan aku n En.Hubby..kitorng dah deal yg aku bagi 1 nama n En.Hubby bg 1 nama..then kami akan gbungkan..as for me mmg dah lama suka nama Imran. Even msa housemate aku kat jelebu dulu pregnant pun aku dok racun dia letak nama Ali Imran (tp idea aku di tolak..huhu)..so bila preggy tu nama utk baby boy mmg aku xpikir sngt sbb mmg tekad nak Imran..cuma pikir2kan utk baby girl..sbb kami mmg xtau gender baby kami smpailah Imran lahir

tp En.Hubby ni btul2 jd ‘rambang mata’ ngan nama2 nie..punyalah dia x bole wat decision..tiap kali bukak page www.babynology.com , tiap kali tu lah dia dok tukar pilihan dia..ari ni nak Fashran lah, esok tukar Faridzul lah, lusa tukar Farid lah...pening I ok..even Imran dah umur 4/5 ari pun En.Hubby xbole wat kptusan lg..last2 Faez gak jadi pilihan...Muhammad tu adalah untuk memenuhi permintaan my PIL..

sebagai org Islam kita mmg digalakkan letak nama yg elok2..sbb setiap kali kita panggil@sebut nama tu, dah kira 1 doa..as a parents mestilah kita nak yg baik2 utk our child kan..


Muhammad = praised
Imran = a prophet's name
Faez = grace / favor



Thursday, 25-Feb-2010 15:21 Email | Share | | Bookmark
bersabarlah Pn.Wani ye..

my loves
klaulah Doremon btul2 wujud, mmg aku harap sngt aku dapat sekor..
aku bukan nak mntk bnda2 merepek pun..just nak mesin cepatkan masa..
aku sngt xsbar nak tamatkan program jarak jauh bersama En.Hubby nie..
cukuplah setakat 1.5 tahun aje..xmau extend dah..noktah..
lagi2 dengan adanya Imran..sangat tipu kalau aku kata ksbaran xtercbar bab membesarkan Imran seorg diri kat sini...mmg ada..
mngkin jugak salah aku yg jenis keje last minit, dapat plak last minit tu lah Imran wat 'perangai' sdikit..uuuiiissshh...mmg tercbar..
masa tu mmg nak sngt En.Hubby ada..


skng ni aku perlu mnghadap 6minggu blajar+1minggu study week+1minggu peksa..total cuma ( iye..CUMA ) lagi 8minggu=2blan aje aku dpt 'bersatu' ngan En.Hubby..
kerana itulah aku sngt perlukan Doremon skang..kalau bleh aku tiup jarum jam tu supaya jd laju skit mmg aku tiup pagi-petang-siang-malam...huhu

time ni mmg aku salute btul org yg bleh wat master n Phd smbil membesarkan anak..aku yg baru wat degree ni pun ah rasa terhegeh2 + tercungap2 membahagikan masa..kekadang rasa 'alangkah best kalau sehari 48jam'..mimpi aje..!!

so apa yg boleh hnyalah..SABAR..Imran jgaklah yg jadi tukang sabarkan aku nie...lagi parah simptom aku ni kalau aku x bwak Imran skali kat sini..


Imran's update :
Imran baru kena cucuk utk 2blan semlam..blik klinik aku terus sapu vicks n bg mkan ubat..memula nmpk ok...dia pun galak aje main...dah pkul 6+ tu tetiba dia meraung sekuat2nya..aku tngok tmpt cucuk dia tu membngkak..bdan dia pun mula nak pnas dah..so mlm td mmg dia demam..tp thank God dia x meragam..dia tido aje..bngun susu pun sekejap sngt..aku plk yg risau..arini dia dah OK..alhamdulillah...current weight = 5.65kg


Thursday, 18-Feb-2010 07:12 Email | Share | | Bookmark
Imran meet Naufal

Imran n Naufal
Megat Naufal Hisyam
Edhah's family
View all 6 photos...
Naufal ni one of my BFF, Edhad's son..
and Naufal(14.12.09) ni muda 2 ari aje dr Imran(12.12.09)..
masa deliver Imran dulu, Edhad dtng tngok on 2nd day..esok pgnya trus Naufal kuar..ambik berkat btul Naufal ni..ke xsabar nak main ngan Imran..



msa Naufal lahir, aku kan still dlm pntng so xdpt tngok..pastu trus blik johor..
so last week kbtulan rasa nak jlan2 kat Alamanda trus buzz Edhah to meet up..
dapatlah aunty Wani jmpa ummi n Naufal...n Imran jmpa kawan dia nie




so, hrap lpas ni Imran n Naufal truskan friendship ibu n ummi ek..camtu gak ngan Naqib, Darius n Yaya


Wednesday, 17-Feb-2010 03:16 Email | Share | | Bookmark
mode : bz

seriously dalam kepala ni mmg banyak cite nak share tp nak transfer dlam bntuk ayat agak malas..
skang cuma rasa nak bermalas2 ngan En.Hubby n Imran..
nnti2lah wat entry ( mcmlah ramai sngt nak baca pun )
will continue later..bila mood datang menjelma


[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net