mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 31-Jan-2010 08:06 Email | Share | | Bookmark
1st Anniversary

 
Setahun lalu hati sungguh teruja bila selamat menjadi isteri kpd org disyangi

Setahun lalu hati sungguh tersentuh bila my abah lepaskan tanggungjawab ke atas aku kpd org lain

Setahun lalu hati sungguh syahdu bila dahi dikucup oleh lelaki yg dipanggil suami

Setahun lalu hati sungguh terharu bila ahli keluarga,saudara mara berkmpul n berpenat
lelah utk menjayakan majlis

Setahun lalu hati sungguh terhibur bila dpt jmpa kawan2 yg lama terpisah

Setahun lalu hati sungguh berdebar bila duduk bersnding atas pelamin

Setahun lalu hati sungguh berbunga riang bila menerima ucapan tahniah dr org ramai

Setahun lalu hati sungguh rasa merdeka bila dpt berpimpinan tangan dngan org
disayangi dengan halalnya

Setahun lalu hati sungguh berbunga riang bila sudah ada teman susah dan senang,
suka dan duka utk dikongsi

Setahun lalu hati sungguh gembira bila majlis yg diimpikan menjadi kenyataan

Setahun lalu hati sungguh bersyukur ke hadrat Ilahi apabila menjodohkan diri ini dengan seorng lelaki yg menerima aku baik n buruk, luar n dalam. Moga ikatan ini akan terus kekal utk tahun2 yg akan datang..AMIN




To my dearest En.Hubby...
i know you won't read this but i just wanna say that i LOVE you so so much..thanks for being a part of my life and for loving me..only God know how much i love you..you n our lil prince are the my pillar of strength..love you Mohd Noor Faizal


Sunday, 24-Jan-2010 09:13 Email | Share | | Bookmark
bye - bye 44hari

yeeeaaahhh...esok genaplah umur Imran 44hari=last day berpntang..
rasa mcam bebas sngt..hehe..
tp kalau nak soh aku kongsi cite berpantang aku mmg x thrill lngsung..bnyak bnda aku xbuat..yg aku rasa aku ikut lbih skit adalah pntng makan..(walaupun 2/3 kali terlajak gak)..lgpun aku dpt rest 30hari aje..pastu dah kena pg kelas, masuk lab, bncuh konkrit lg..
meh kongsi skit apa aku wat n xwat

Berurut = urut 4 ari aje..
Berbengkung = adalah dlam 1minggu aje..alasan: xde sapa nak tlong tarikkan kain bengkung tu..En.Hubby dah blik nilai..
Bertungku = lagi haram aku x wat...alasan : kat umah aku xde batu utk bertungku..hehe..ampun ek Pn.Yana..walaupun penat dah ko bebel..
Jamu = smpai ni rasa baru gerak 1/2 aje..ni mmg aku saje mkan slow2 sbb takut xserasi ngan Imran..tp still mkan lg..azam nak abis kan gak..yg sapu2 kat bdan2 tu pun aku wat 4 ari aje...tu pun sbb masuk dlam pakej makcik urut tu..nak harap aku wat sendiri, HARAM..rasa miang2lah pakai bnda tu
Pemakanan = yg ni my mak jaga kan gak jgak..tp xdelah smpai mkan yg berbakar aje..my mak selalu msakkan ayam/daging lada hitam, kari n singgang...n till now pun walau beli bngkus aku crik mask ini aje..
Others :
- ikat rambut tinggi n ketat = xde pun..stkat pakai sepit rmbut aje aku oun
- xkuar umah 44hari = lglah tidak..mcm aku bgtau td..sbb aku dah kena msuk kelas blik
- berstokin = ni aku wat smpai skang..hehe..bila xpkai plak yg wat aku xselesa
- wat keje berat = nak kata berat sngt xlah kot, tp ari ke-30 mmg aku dah msuk lab..wat specimen projek aku..walaupun watak pembantu tp pnat gak lah...


ooohh...ni ada 2 bnda aku nak mntk pndngan korng2 yg membaca (ramai ke baca??)

Perkara 1
memandangkan aku dah nak abis pantang, aku dah boleh makan apa sajelah kan..tp aku still BF kan Imran..takut salah mkan nnti effect kat Imran lak..so boleh x share apa yg boleh n xboleh aku mkan...n kalau yg xboleh aku mkan tu, smpai bila plak aku xboleh mkan...

Perkara 2
b4 aku anta Imran ke baby sitter dia, mmg aku tido kan Imran kat baby cot n atas katil aje..tp baby sitter dia ajar plak dia tido buai..mmg aku dah bgtau awal2 xnak buai tp masa 1st day anta Imran tu, Imran agak meragam n dia try buai...mmg agak frust tp nak wat camne..nnti xbole plak makcik tu wat keje..tp bila mlam Imran boleh aje tido tanpa buai tp masalah timbul bila weekend..maybe Imran dah biasa siang berbuai,so siang dia akan meragam..nmpk sngt dia gelisah nak kan buai...so semlam aku beli aje bouncer..so far dia mcm boleh terima bouncer tu...aku klaau boleh mmg xnak ajar buai sbb susah nnti nak travel...patut ke aku beli buai??

kepada ibu Darius,ummi Naqib mama Yaya, mummy Aqil, mama Amirah...or sesapa aje yg ada experience..TQ


Wednesday, 20-Jan-2010 08:10 Email | Share | | Bookmark
Imran's 1st check up

baru jap td pg bwak Imran check up..lil prince aku nie dah menyihatkan badan dia..berat terkini 4.82kg..patutlah tangan dah mula lenguh2 bila mendukung dia...stamina kena tambah ni Pn.Roswani oi..baru berat mcm tu dah lenguh2...bahaya...bahaya...

dan berat aku plak dah trun 10kg dr berat sblm ngandung...syabas buat diri sendiri..hehe..
4kg lg aje nak kmbali kpd berat asal...agak2 berjaya x ek??
tp selera mkan bertmbah plak kblakangan ni..maybe sbb BF kot..
pakar2 BF, tolong jelaskan..ada org kata kalau kita BF kan anak boleh tolong trun berat badan...tp kalau dah kuat nak melantak mcm aku nie, mcm x aje nak turun...

xpe2..usaha tangga kejayaan..tp kiri kanan tangga penuh makanan pun susah gak kan (alasan org yg xthan godaan)...


p/s : xsabarnya nak tunggu weekend ni..my family dtng sini...hip..hip..hoorayy...cuma En.Hubby aje xconfim lagi


Sunday, 17-Jan-2010 03:30 Email | Share | | Bookmark
:-)

Lokasi : Rumah pengasuh Imran

Watak : 1) Makcik A (Saudara kpd Pengasuh Imran)
2) Aku

Situasi :

Makcik A : Imran ni dah berapa bulan?

Aku : Baru 2ari lpas msuk 1blan cik

Makcik A : Ooo..maknya pun blum abis pantng lah nie??

Aku : Blum makcik...tp kena gak blik sini...kels dah bnyak ponteng

Makcik A : Xpelah...blum abis ari pun bdan dah slim blik..bgus ek

Aku : (tersenyum lebar hingga menampakkan ksluruhan gigi)

Makcik A : Muda2 ni lah elok beranak..umur Wani berapa ek??...24 ada??..ke bru 22?

Aku :Eh...saya dah 27 dah makcik

Makcik A : Haaa??...iye ke??...muka muda btul

Aku : (tersenyum lg sehingga ke telinga plak)

seronok bukan??...haha..mcm dpt tonik rasanya...i likeeeee!!!...iye..sila menyampah dengan saya...


Tuesday, 12-Jan-2010 06:11 Email | Share | | Bookmark
Imran is 1month old...:-)

 
 
 
View all 4 photos...
my lil prince dah 1bulan...kejap btul..



kekdng mcm terasa aje lg skit2 contraction dulu...rupanya dah sebulan dah..
so far...Imran alhamdulillah sihat aje..nak cite psal perubahan dia mngkin xbnyk..sbb kira kcik lg kan..yg pasti berat bdan dia mmg brtmbah...heheh..prnah sekali aje kmbung perut..itu pun sbb aku salah mkan...gelabah jap gak lah aku..

skng mmg ambik iktibar..aku jga skit apa yg aku mkan..lg2 aku dah start bljar..hanya aku n Imran aje kat sini...hati,emosi n fizikal mmg kena kuat..

nak share gak yg Imran dah selamat di botakkan oleh aku n En.Hubby..memula ingat Tok Noordin dia nak wat kan..skali tetiba En.Hubby rasa confidebt aje wat sendiri..tp smpai 2ari lah wat..on 1st day potong dulu rmbut2 dia...rmbut Imran sngt lebat ok...itu pun dah ambik msa sejam lbih...then bru start cukur..baru stngah jlan dia dah ngamuk plak..n shaver pun xmemberi krjsama..



so aku n En.Hubby smbung the next day..aku pun dah berani shave kan Imran..smbil dukung dia,smbil menggondolkan kepala dia..hehe



mkin bulat anak aku bila xde rmbut..hehe






[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net