mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-Jan-2010 07:37 Email | Share | | Bookmark
Imran in Action

 
 
 
View all 5 photos...
kemana tumpahnya kuah kalau x ke nasi..??
dalam banyak2 'bakat' aku..xsngka 'bakat' fotogedik aku nie plak yg dia ikut..
awal plak dia dah tnjuk 'bakat' dia plak tu..i'm proud of you Imran (mcm dapat straight A dlam PMR aje)



'bakat' anak aku nie telah ditemui oleh Team Mykhalish
actually Team Mykhalish yg offer kami nak wat photoshoot nie..
coz diorg dpt job utk shoot newborn..so Imran nie kira jd model experimentlah..
tp kitorng lbih dari suka..
so, on 25/12/09 Team Mykhalish pun dtng umah utk shoot my lil prince nie..Imran pun dlm mood yg baik...tp most of the time dia tido..so agak susah nak dpt shoot sia bkak mata..



anyway..thanks a lot to Team Mykhalish..dpt jgak kami jdikan ini kenang-kenangan



my happy family


Wednesday, 30-Dec-2009 08:10 Email | Share | | Bookmark
Norliana bnti Manap

 
this entry is dedicated to my dearest friend..Norliana bt Manap
arini kawan aku sorng nie meningkat ke umur 27thun sekaligus join aku, edhad n ojah..
mmg dia ni 'adik bongsu' kitorng tp jika dilihat dari segi size n perangai, dia dah mcm mak tiri kitorng...hahaha...( ya ampun...birthday girl x bole marah ek )

klau org yg x kenal kami, mmg akan nmpk yg kami nie sngt kasar dlam berkwan..xde masa de kami nak guna bahasa2 indah lg lemah lembut bila borak@gurau, lagi ganas ayat, lg best..hehehe..nasib baik lah masing2 memahami..and sngt bersyukur sbb jmpa minah ni n yg lain2 ( u know who u are ) sbgai kawan..kawan susah n senang..



Yana dearie..

happy 27th birthday
may god bless you n your family
thanks for being such a great friend to me..
and always be there when ever i need someone to talk..
thanks for being my portable internet, my portable bankers n my shopping consultant..
hope our friendship will last forever..
love you..!!


p/s : tahun depan boleh celebrate ngan Imran, Yaya n Naufal



Saturday, 26-Dec-2009 11:53 Email | Share | | Bookmark
Kronologi kelahiran Muhammad Imran Faez

Sabtu - 12.12.2009

4 pg – tak lena tido dah asyik rasa nak kencing – kencing aje..tah berapa kali bngun untuk membuang air tah..rasa sngt tension sbb baru aje tido lpas lyan Spontan ngan my abah n my adik

5pg++ – mula terasa sakit2 kat bahagian perut..tp still confuse sbb xtau btul ke ni skit nak bersalin..org kata skit mcm period pain..msalahnya aku kalau period mmg jrng kena period pain (Alhamdulillah)..tp skit tu dtng selang ¾ minit..sahlah nie aku dah mula sakit nak bersalin

6.30pg – call En.Hubby yg kat Nilai..ckap ada rasa sakit..dia soh bertahan n dia trus gerak ke umah my parents nie..

7.30pg – ketuk pntu bilik my abah n my mak bgtau yg aku dah mula sakit…mak tnya berapa kerap, bila ckap selang ¾ minit my mak sngt terkejut..trus dia soh siap utk ke klinik. En.Hubby dah smpai dah

8pg – Gerak ke Hospital Ampang. Ramai pesan soh mkan dulu tp waktu ni mmg xbole piker dah..skit aje piker. My mak smpat bancuhkan air milo aje.

9pg – smpai Hospital Ampang, doctor check2 rupanya dah bukak 4cm..so dia masukkan ubat supaya aku terberak..keluar semua isi perut..dia trus masukkan ke Labor Room. En.Hubby teman kan..masa ni sakit makin menjadi2..

11pg – doc check lagi..baru bukak 6cm..nurse ada bg sedut gas..dia kata tiap kali contraction dating, sedut..tp aku rasa xmenolong pun hilangkan sakit aku tu..wat aku lalok adalah..bila xskit mmg aku tido..En.Hubby kata aku ada ckp bnda merepek2..aku pun xingt sngt

1tgh – bukaan dah 8cm..uuuiisshh..masa ni sakit rasa mcm nak terkeluar aje dah..doc xkasi teran sngt tp aku mmg xbole berpikir sngt dah aku wat aje apa yg aku rasa selesa. Kesian kat En.Hubby dengan dia xmkan apa..kekadng bila sakit sngt aku genggam tangan dia..aku tau aku genggam tu kuat sngt.

2ptg – bukaan 9cm..nurse n doc kata anytime dah nie..aku plak rasa mcm xlrat nak tanggung dah. Sesungguhnya kehdiran En.Hubby kat sebelah mmg bnyak membntu. Thanks to Hospital Ampang sbb bg husband teman dr awal..ada stngh hospital tu bila wife dah btul2 skit bru boleh masuk.

2.30ptg – nurse n doc dah ready2 kan alatan n tmpat utk aku deliver..nak aje jerit soh cpat skit..tp aku tau diorng lg pakar

2.45ptg – doc dah start suroh teran bila aku rasa sakit. Aku pun start meneran. Mula – mula aku teran ok lg, tp bila aku tarik nafas blik aku mcm suck blik baby tu masuk. Nurse n doc dah bising2. Pastu aku mcm dah xreti teran. Nurse dok kata aku x teran padahal aku dah stngah mati meneran. Diorng dok kata teranan aku tu kat muka aje bukan kat bawah. Even En.Hubby pun kata mcm tu. Tp aku rasa aku dah wat hbis baik dah. Time ni aku dah siap mntak maaf kat En.Hubby sbb aku rasa aku dah xlarat dah nak teran.

3.10ptg – Doc dah mula nak pkai vacuum. Dia kasi aku last chance. Dia kata kalau pkai vacuum bnyak hal. Kepala baby xcntik, koyak besar. Aku redha aje lgpun heart beat baby dah mula low. Last chance utk aku teran. Masa ni ada 2 doc senior, 4 doc pelatih n 3 nurse dok keliling aku. Bayangkanlah betapa ramainya peminat aku.hahaha. Ada ½ doc pelatih tu dah mcm cheerleaders dah. Siap sorak2 bg smngt kat aku.

3.16ptg – my handsome baby boy selamat dilahirkan dengan berat 3.47kg. even doc pun terkejut sbb msa dia dok seluk tu dia kata ‘baby very tiny. U can do it’..ambik ko, cecah gak 3kg. Masa memula baby kuar, dia letak atas perut aku. Aku smpat nmpk mcm2 tu aje, xnmpk pun gender apa.pastu nurse ambik utk mandikan. Bila aku tnya En.Hubby baby apa, boleh plak doc kata jgn bgtau. Doc soh aku tunggu. Masa ni aku sngt bersyukur kat Allah sbb semuanya selamat. Aku selamat, baby selamat. Bila dengar En.Hubby azan kan baby, aku jd sngt touching. Rasa mcm xpercaya sngt. Mmg nak berderai lah air mata masa tu.

3.30ptg – doc start menjahit. En.Hubby dah kuar dr Labor Room. Kesan2 gas yg melalokkan tu msih ada. So masa doc wat keje, mmg aku tido aje. Letih + ngantuk sngt.

4.45ptg – tersedar dah, ngantuk pun dah hilang. Tp doc xsettle lagi menjahit..wah..doc ni wat jahitan apa nie??..kalah org wat cross stitch. Aku plak xsbr dah nak jmpa baby, En.Hubby n family aku

5.30ptg – settle semua keje2 menjahit. Nurse bg aku makan skit supaya aku ada tenaga nak BF kan baby. Pastu trus dia anta kat wad biasa. Keluar2 nmpak muka En.Hubby rasa sngt lega. Pastu my abah, my mak n my ayong pun smpai. Bila dikelilingi org terdekat, rasa hilang semua penat.

6.30ptg – my 1st BF kat baby. Rasa kekok tp seronok sbb mmg sngt bercita2 nak fully BF until at least 6month.

** esoknya aku ada prob nak kencing. 3x nurse masuk kan tiub. Uuuissshh..sngt azab bila pundi kencing rasa mcm dah penuh sngt tp xdpt kuarkan. Nak pegang perut pun xbole.
**my baby ada G6PD..satu berita yg sngt xmenggembirakan. G6PD sngt allergic ngan bnyak bnda mcm kacang parang, kacang sepat, ubat gegat, ubat nyamuk n certain2 ubat. And utk awal2 ni, kalau baby kena jaundice, trus naik ke thap yg tinggi
**my baby kena transfer ke wad NICU sbb jaundice. Trus kena dok bwah 3lmpu. Sngt sedih tngok keadaan dia waktu tu. Mcm kena salai aje. Emosi aku pun sedikit terganggu waktu nie
**5 hari dok hospital, at last dpt gak kuar. Alhamdulillah my baby in good condition now.





Tuesday, 22-Dec-2009 05:26 Email | Share | | Bookmark
presenting..MUHAMMAD IMRAN FAEZ

Imran-2jam slpas lahir
my pillar of strength
 
alhamdulillah...
selamat dah aku melahirkan seorng baby boy dngan berat 3.47kg pada 12.12.09..
satu pengalaman terindah..
dah 10hari menjadi ibu, perasaan masih bercmpur baur...happy+takut+teruja..
masih bnyak yg perlu dipelajari..
thanks to my family n En.Hubby coz bnyak sngt membntu..
kekdng rasa diri ni mcm xmmpu aje nak pikul tanggungjawab nie..tp hidup perlu diteruskan..
dan kekuatan perlu dicarik utk my lil prince..coz rasanya sekarang mcm hidup btul2 bermakna setelah kehadiran Imran..
doakan semuanya berjalan lancar..and Imran sentiasa sihat..AMIN






Friday, 11-Dec-2009 16:16 Email | Share | | Bookmark
Natrah @Istana Budaya

pelakon2 Natrah
 
with my ayong
View all 6 photos...
mmg dari kecik my abah n my mak ckap aku nie kuat berjalan..
tp rasa2nya bkan aku sorng aje kot dlam family aku yg ada kesukaan ini..hehe..
lgpun aku hnya mewarisi bakat kuat berjalan aku ni dr my mak..hehe
mana tumpahnya kuah klau x ke nasi...eceeehhh...

so dngan keadaan yg xsedar diri yg due date bersalin sudah tiba, aku msih smpat lg pg menonton teater Natrah@Istana Budaya..thanks to my ayong sbb belanja ...lain kali sila belanja selalu lg ok..


kot nak test ketajaman mata, criklah remy, sofia jane n umie aida

mmglah dekat aje pun IB ngan umah aku tp bila di tambah ngan keadaan aku tu, mmg my abah geleng kepala lah bila bgtau nak pg tngok teater..En.Hubby plak dok ulang soalan yg sama aje 'btul ke nak pg??..msti pg ke??'...dah tntulah aku dah sedia ngan jwpan yg xbole disangkal 'alaa...jlan tu eloklah..nnti senang nak bersalin'..hehe..so mmg kenalah En.Hubby bg permission jgakkan....padahal bukan berjlan sngt pun..tentu2lah tngok teater tu smbil dduk aje...hahaha

nak cite psal Natrah@Huberdina Maria Hertogh semua psti dah tau sejarah dia kan..mmg agak sedihlah bila kena berpisah ngan org yg kite sayang kan...dngan mak n suami plak tu...walaupun itu mak angkat dia, tp msa dia tngah membesar itulah dia anggap MAK..uuiiissshhh...berpisah ngan suami lg 1 hal...walaupun muda tp logik lah kan...org zaman dulu2 mmg kawen muda..bg diorng 13thun ckup matang dah..dah kenal erti sayang...uuuuiiissshhh...kalau aku, mmg sedih abis berpisah ngan 2 insan nie...mmg xmau byngkan lngsung..huhu

kalau aku disuruh jd juri utk teater nie..aku boleh bg 3.5 bntng...lg 1.5 bntng tu aku tolak sbb bg aku cite nie puitis sngtlah...lg2 utk aku yg perasaan bak kayu skit..tang monolog bagai tu paling aku pening..hehe..ampunlah kat erma fatimah..mngkin kalau org2 sastera ke, seni ke akan suka part tu..suratkhabar pun bnyak puji tang monolog Sofia Jane tu..

tp bila Natrah berumur 13thun dan dibawa ke Singapura, kosentrasi aku mula terganggu..mmg potong btul..terganggu akibat keinginan utk ketandas terlmpau sngt..hehe..fham2 aje lah mak buyung mmg agak kerap kena ke tandas..nak kuar tkut terlpas scene2 yg best..so jlan pnyelesaian aku than lah jap...nasib baik lah kejap aje..selamat..

dah abis tu mcm biasalah..anak Pak Rahman mmg suka bergambar...snap sana..snap sini...kat lobi plak ada sesi bertemu peminat..tp yg nak sign n bergambar kena ada buku teater tu..harga rm10..tentulah tdk kuasa aku nak membelinya...so just cuba mencelah2 dgn menggunakan klbhan perut yg ada..sngt teruja nak tngok Remy Ishak..tp bila dah tngok rasanya hensem lg Fahrin Ahmad (tp tetap En.Hubby berada ditangga teratas tanpa dpt ditentang oleh sesiapa)...






maya karin kecik aje ok..tp sngt cute..





[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net