mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 8-Dec-2009 01:14 Email | Share | | Bookmark
Air Selusuh

semua msti tau air selusuh kan...??
biasanya org yg tngah tunggu ari mcm aku ni mmg dah readykan air nie..
tp bila sbnarnya waktu paling ideal kena minum air nie ek??
aku tetiba confuse...
setahu aku bila dah btul2 heavy contraction..tp td my mak tetiba soh minum..boleh ke ek..??
maybe sbb dia tngok anak dia nie lngsung xde tnda2 org nak bersalin lg kot..
perut x trun sngt, xde skit2 pinggang, xde bngkak2 kaki..alhamdulillah..
padahal EDD aku adalah...ESOK...waa...sungguh xpercaya..

tp ada gak kes mcm aku nie kan..tau2 bila check up rupanya dah bukak 5/6cm..
currently perasaan sngt bercmpur baur..sekejap rasa nak baby kuar cpt..skejap rasa takut..sekejap rasa gelabah sngt smpai thap berpeluh2..uuuissshh...rasa ni lg dahsyat dr masa nak nikah dulu..

doa2kan sgalanya dipermudahkan utk aku ok..!!..so, mana yg aku terkasar bahasa, tersilap kata, terlepas laku tu, harap2 dimaafkan..



Sunday, 6-Dec-2009 09:06 Email | Share | | Bookmark
Tagged by Sis Suzie

 
 
 
Snap the picture of both inner and outer of your wallet





Introduce your wallet brand, price & where you buy
wallet ni aku beli thru online kat CatsRepublic..brand Liz claireborn..harga xingat berapa sbb dah setahun lebih pakai wallet ni. macam biasalah pilih hitam sbb hitam kan everlasting skit warna dia..bg akulah..lg pun susah skit kalau nmpk kotor ke apa.

Take out whatever inside your wallet.
alang2 wallet aku nie besar dr biasa, abis semua kad aku letak...dr yg penting mcm kad bank, credit card, IC, driving license hinggalah kepada kad xberapa pnting mcm CIDB card, kad diskaun KFC, kad fotostat library. one more thing aku suka wallet nie sbb ada compartment utk smpan hp aku yg kecil molek tu..so senang xpayah nak pegang 2 bnda



Tagged other person
1.Ojah
2.Erul
3.Ila Kahar
4.and sesapa yg xde keje@suka wat tag2 nie


Monday, 30-Nov-2009 06:57 Email | Share | | Bookmark
Baby n Mummy Checklists

kalau google newborn checklists, mmg memcm versi kuar...
preparation nak smbut baby sama pening nya nak kawen dulu..tp rasanya nak smbut baby ni lg berdebar..n mmg nak sediakan yg paling complete..so nie checklist yg paling masuk akal kot..kalau lain tu mcm terlebih aje n ada tu utk anak mat saleh..

Clothing

Baju Lengan Pendek - 4 - done
Baju Lengan Panjang - 4 - done
Seluar Pendek - 2 - done
Seluar Panjang - 6 - done
Baju Jalan - 2 - done
Barut - 10 - done (tq to pn.liana)
Handkerchief - 4 - done (tp ada 2 aje..ckup kot)
Romper - 3 - done
Mittens & Booties - 8 - done
Socks - 2 - done
Hat - 1 - done

bab clothing nie mmg terlebih ckup rasanya sbb start msuk 7mnth, asal nmpk aje mmg beli..especially romper

Feeding

Breast Pump - 1 - not yet
Termos - 1 - done
Feeding Bottle 2 oz - 2 - done
Bottle and Teat Brush - 1 - done
Warmer - 1 - done
Sterilizer - 1 - done

Bergantung kepada nak BF or campur

Nursery

Baby Cot - done tp beli playpen aje sbb snng nak mengangkut nnti..
Mattress - 1 - done..ada 2 dah sbb nak ltak kat umah baby sitter 1
Baby Pillow & Bolster - 1 - done
Baby Pillow & Bolster Case - 1 - not yet
Mosquito Net - 1 - done - dpt skali ngan playpen
Receiving Blanket - 1 - done
Blanket - 1 - done

Bathing

Bath Tub - 1 - done
Toiletries (Travel Pack)- 1p - done
Towel - 2 - done
Cotton Balls - 1p - not yet
Cotton Buds - 3p - not yet
Baby Comb/Brush - 1 - done
Baby Manicure Set - 1 - done
Nasal Aspirator - 1 - done

Diapering

Changing Mat - 1 - done
Baby Wipes - 2p - done
Disposable Diaper (Newborn) - 1p - done
Napkins - 2p - done
Diaper Rash Cream (Drapolene)- 1 - not yet

Traveling

Stroller* - 1 - not yet
Infant Carrier/Moses Basket* - 1 - not yet
Diaper Bag - 1 - done
Baby Sling* - 1 - not yet..mcm xnak beli aje..pakai carrier aje kot

Others

Nappy Kleen - 1 - not yet
Bakul Baju Baby* - 1 - done
Minyak Telon - 1 - done
Gripe Water - 1 - not yet
Album* - 1 - hadiah kawen dulu bnyak lgi
Toy* - 1 - done

Ibu Care

Socks - 2 - done
Nursing Bra - 4 - done
Nursing Pad (Washable) - 2 - not yet..rasa2 pakai yg disposible aje kot
Nursing Pad (Disposible)- 1p - done
Maternity Pad - 2p - done
Disposable Panty - 3p - done
Nipple Cream - 1 - not yet

so, ada gak bnda yg tertinggal lg...mmg hal2 travelling xbeli lg..ingat lps pntng nnti sbb skang concentrate kat bnda yg lg pnting..


source from http://babyibu.blogspot.com and ada yg ditokok tmbah dr 2/3 sumber lain..


Thursday, 26-Nov-2009 15:12 Email | Share | | Bookmark
finally...:-)

 
ooopppsss....sabar..sabar..aku belum beranak lagi..
just finally aku dapat gak bnda nie..
tah nape rasa bnda nie pnting sngt utk my baby..
bndanya adalah Nail Clipper with Magnifier....

1st time nmpk bnda ni kat BBstore
trus fall in love at the 1st sight..hehe



ikutkan boleh aje order dr bbstore tp rasa rugi bila delivery rates aje dah sama harga ngan harga nail clipper tu..so msa pg OU aritu, penat crik bnda nie..kat Jusco xde, Mothercare pun xde..

so, td En.Hubby yg telah berjanji (tnpa paksaan ok!!) nak bwak aku mkan waffle gebu kat Alamanda so ambik ksmpatan mnymbung pencarian bnda ni kat sana..trus terjah Anakku...hampa lg..Mothercare Alamanda pun xde...last choice hnya kat Parkson...and finally....ADA...time tu rasa mcm nak peluk erat2 En.Hubby..

lpas tu mmg dah lupa psal waffle gebu idaman kalbu tu...spnjng jalan2 dah mcm org menang loteri aje..senyum selebar2nya...indahnya dunia...haha...

http://callmewani.fotopages.com/?entry=1935288

hari nie skali lgi aku berjlan-xingat-dunia bila mengelilingi Alamanda tu utk berapa kali un aku xingat..tp kali ni aku, En.Hubby n baby dpt something...kecerewetan En.Hubby shopping adalah di tahap maksima ok...so bila skali dia berminat n membeli tu biasanya aku yg over enjoy..


btw, Selamat Menyambut Aidiladha utk semua..


Wednesday, 25-Nov-2009 09:46 Email | Share | | Bookmark
Jusco Jcard Day

jala kali ni x besar sngt..:-)
 
 
View all 6 photos...
sengal2 n lenguh2 kaki masih terasa lg..
mmg di luar akal btul aku berjalan semlam..tp nie blehlah dikira sbgai satu kaedah utk menyenangkan lagi aku bersalin..insyallah..


aktiviti 'sihat' kami nie mula 9.30 pg lg...siap breakfast kat R&R Nilai lg..
mcam org dr JB aje kan..tp sbnarnya lebih kpd tringat akan ksdpan Nasi Lomak Power..
highly recommended..kat R&R Nilai arah utara...kedai pling hujung tu..


smpai aje OU, trus terjah Jusco..trus pg kat children department..
mmg target nak beli brng baby yg mana blum ckup..
actually brng2@baju utk newborn xbnyak sngt choice and xlah smpai 70% less mcm baju2 utk 1year old ke atas...cuma 50% aje
tp jdilah...dr xde less lngsungkan..


dah settle br baby..pglah 'cuci mata' utk aku plak kan..
kalau x kuat iman mmg goyah gak semlam..handbag mostly 50%-70%..
ada gak terbekenan ngan Elle handbag..50% lg...tp entah kenapa mcm xbernafsu sngt..
"adakah nafsu shopping aku dah berkurangan??''...oohhh...xbestnya..
cuma smpat rembat sehelai aje bju..tang bju ni bernafsu gak..tp mcm mana nak beli ngan tummy aku yg sihat nie...entah nape En.Hubby tetiba bg sokongan utk aku membeli..tp bila pikir tetiba bdan aku xtrun blik mcm mana??...so sbgai gnjaran pd diri sndiiri, ambik ajelah sehelai...




bgus gak Jusco wat sale ni time aku mcm nie..selamat duit aku ( duit En.Hubby actually ) dr trus terlabur kat sana..pastu bangga gak ngan diri aku..sbb aku dah mcm berdisplin skit...b4 pg mmg dah set budget bnyak nie..and aku berjaya ikut..walaupun tersasar rm10/20 aje...clap..clap

lpas tu kami trus mengexplore tiap kdai kat OU tu..the best part bila kdai2 kat situ pun ada less smpena Jcard Day tu..dptlah rembat blouse utk my ayong..
kesian kat En.Hubby sbb xdpt apa dia nak..lain kali ek syang..!!


oo...our lunch kat Chilli's..uuuiiissshhh...sngat puas hati..
Like No Place Else..nie pun highly recommended..
dngn bottomless refill drink..oo..nikmat..!!
En.Hubby pun tersenyum kepuasan...





our starter - tostada chips n wing over buffalo


En.Hubby meal - ribs n chicken combo


my meal - quesadillas chicken


happy faces

Soooo Yummy


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net