mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 23-Nov-2009 16:39 Email | Share | | Bookmark
bila si hidung penyek perasan mat saleh..:-)

 
nie lah jadinya bila anak melayu + anak minang cuba perasan jadi mat saleh yg punya hidung terletak...
keperasanan ini disokong plak oleh En.Hubby tersayang..(makin i syang tau..!!)



santapan malam kami yg di ilham kan dr negara barat...!!
(curly fries, nugget, toast with garlic spread, cheese n scrabble egg)


sbnarnya apa yg boleh ditafsirkan ini adalah dinner org mlas msak...hehehe..
tp En.Hubby kata dinner org diet sbb dia dlm usaha nak avoid nasi..so aku sbgai isteri kenalah menyokong (smbil bersorak gembira sbb kesronokkan..hahaha)

btw, xsbr nak tunggu esok sbb En.Hubby nak bwak ke OU utk Jusco Jcard Day..nak tngok2 brang baby...actually brng dah 80% complete..tp manalah tau ada bnda yg menarik and mmg saje nak kaya kan Jusco tu...tunggu ajelah hasil tngkapan aku esok ek..kot ada...klau x mmg saje nak tabur minyak atas jalan..

btw, sesapa yg dok N9 bolehlah terjah Parkson Warehouse Sale on 26/11/09..kat Seremban Parade...


Thursday, 19-Nov-2009 04:27 Email | Share | | Bookmark
help me please..!!

ooouuucchhh...

tngah pening nie..hehe..hal kecik aje pun..
tngah pening memikir nak beli jamu@set bersalin yg mana satu ye..??
sesiapa ada suggestion set mana yg terbaik x..??
pn.yana dulu ambik Air Mancur..
tp my mak soh crik yg made in malaysia ( semngat patriotik btul my mak kan)..
sbb dia kta kalau made in indonesia nie tkut xde approval dr KKM..
ohhh...my mak kan keje under KKM..
aku mmg xsnggup lah nak minum2 air akar kayu nie...oohhh...TIDAK..!!
tu yg nak crik set2 nie...sbb semua dlam bntuk kapsul kan...
ada gak meng'google'..stkat nie mcm berminat ngan set NURIZ n set AMWAY..
sapa ada pengalaman mkan 2 set nie...ada effect yg x menyenangkan x???

HELP ME...!!!...(suka cuak lelbihkan aku nie...hehehe)


Monday, 9-Nov-2009 15:44 Email | Share | | Bookmark
sebelum aku bertukar hijau...

Kat facebook semlam lagi aku dah meroyan..

Geram aku x abis lagi sbb kena tunggu hmpir 5jam kat car service center..

5jam tu...kalau masak lauk mau 5/6 jenis dah aku boleh hidang kat korng...kalau belajar tu mau 1 bab aku dpt khatam (bab yg mudah2 lah ek)..klau jogging mau berjuta kalori aku dah bkar..ini aku dok melangok kat situ dengan tahap kebosanan yg dah tepu malah dah melimpah ruah pun dah..

Btul2 spoil kan mood aku semlam..dah lah aku pg tu btul2 lpas aku jawab peksa..dengan aku x mkan tngah hari lagi...nsin baik smpat breakfast 2kping roti ngan milo...tp ngan keadaan aku berkongsi zat ngan baby aku nie, mkanan tu mmg xbole tahan pun smpai pkul 1tgh hari..mmg tahap amarah aku tu adalah didorong ngan tahap kelaparan aku jugak..

Bukan aku nk marah kat tmpat service tu...eh...ada gak nak marah sbb boleh x dia ckp mcm ni‘cik adik manis..kali ni punya service lama skit ya...sbb mau tukar itu timing belt’..x ke sejuk hati aku mendengarnya....bnyak alternatif boleh aku wat kalau dia bgtau proses kali nie lama...sbb sblum nie paling lama tmpt ni buat pun lbih kurang sejam...tu yg aku xde bersedia ngan Plan A ke Plan B ke...

Tp yg aku peliknya, dia tmbah satu keje aje dr service2 sblum nie..ganti timing belt..(sumpah lpas ni aku nyampah dengar timing belt)...yg lain semuanya sama aje...
Dahlah aku tengok mekanik tu dok pasang cabut..pasnag cabut timing belt tu...kete aku pun beratus kali aku tngok dia naik turun..naik turun benda alah tu...klau lah abah mak aku soh aku blajar automotif dulu, kan senang aku boleh wat sendiri (time nie lah tringin blajar automotif pun)

Dahlah aku dok btul2 kat front dsk diorng sbb waitting area dah penuh...terpaksalah aku ngadap muka kerani dia tu...segala customer yg dtng or nak wat payment pun kat situ, supplier diaorg anta brng pun kat situ... naseb baik aku x sign aje delivery bg pihak cmpany tu..aku pun xkuasa nak bngun n dok berhimpit kat waitting area...nseb baik bahasa pengantaraan syarikat tu bahasa kantonis (ke mandarin?)..kalau x dah tentu aku boleh wat plan merompak kedai tu mlam ni sbb tau kat mana diorng smpan cash..

Agaknya mekanik tu mmg dah perasan aku skit lagi nak bertukar jd hijau...tu yg last2 tu cepat aje dia wat keje aku tngok...reti pun wat keje laju skit..Boleh bayang x kalau aku bertukar hijau??..wah sungguh seksi preggy hulk bakal aku jdi...tp risau gak tkut En.Hubby x kenal ngan isteri vogue dia nie..

Ckuplah aku meroyan setakat nie..moral of the story, aku bukan nak condemn company tu..Cuma geram bila dia xbgtau proses ni lama...ke diorng stu company terasa ceria hidup bila aku ada kat situ...manalah tau kan...



Wednesday, 4-Nov-2009 03:39 Email | Share | | Bookmark
addicted...!!

some of my collections
i'm 35weeks today...uwaaa...sngat tidak percaya..
rasa2 mcm bnyak bnda lg yg blum readykan...tp yg pasti baju utk my nborn baby nie mmg dah terlbih plak...heheh..especially ROMPERS...

aku nie tngah addicted...xtau addicted kat rompers or online shopping..hehehe..
2-2 nie mmg xbole dipisahkan..sbb yg aku shopping di alam maya tu pun kbnyakkannya beli rompers.....

mcm mana nak tahan kehendak mata n jiwa ni bila terbyang my unborn baby nnnt pakai rompers..huhu...cute kan..??
tp tngah2 syok membeli rompers tu xkira scara online atau kat mall, my ayong dpt pesanan dr kawan dia yg new born baby x sesuai sngt pakai rompers sbb bdan diorng xkuat lg...so susah skit nak srung nnti..addduuuss...
nasib baik most of my rompers tu bnyak i beli 3-6months or 6-9months...


bru prsan bnyak rompers biru..jgn wat konklusi my baby is boy tau...aku pun xtau lg

so mummies out there..boleh x kongsi skit apa yg i patut or xpatut beli utk smbut my baby nie..iyelah..1st experience kan..takut salah beli n rugi palk nnti...xkisah tips tnntng baju or bnda2 lain ok...


Saturday, 31-Oct-2009 07:19 Email | Share | | Bookmark
Picnic@PD

peserta program
KAMI
wani yana
View all 5 photos...
It was FUN...
mmg lama x wat outdoor activity ..so saje rncng2 ngan my BFF, pn.liana..
and akhirnya segalanya berjalan lancar..
harap dapatlah pn.ojah n pn.edhad dapat join tp msing2 ada plak hlngan..
xpelah...nnti kite rncng2 lg ek...maybe lpas my baby dah kuar ek..

yana, hubby n cute darius dah smpai kat umah aku the day b4 lg..
so seawal 6 pg kitorng dah siap2 kan skit makan sbb rncng nak kuar umah pkul 7..mmg semngat abis..selalunya semngat ini ada kalau nak bershopping aje...
bukannya msak apa pun..just simple meal utk lapik perut setelah puas berenang...




walaupun rncngan asal tersasar gak sbb akhirnya dlam 7.20 br kuar tp xpelah, bukan jauh pun ngan umah aku..around 8lbh dah smpai kat Blue Lagoon..our fav spot..
lepas mkan dulu sbb kami mmg xbreakfast pun lg...mana nak ada tenaga nak wat segala kuak renang yg kami angan2kan..

tp agak malang bila mula aje kami nak menunjukkan aksi, air mula surut..
so kami hnya dapat berendam..lbih kpd melayan darius yg mmg teruja tp x bole lawan keterujaan mak dia..
xpelah...walaupun mcm tu, kitorng happy gak..
dalam pukul 12 lbih air laut tu mmg mcm dah kering btul...nak jmpa air plak kena jalan dkat 20 btu nautika..( lbih2 plak exaggerate )..
so kmi pun siap2 nak blik dah..lgpun yana xbole sbb nak ke melaka..


poyo btul kwan aku nie..berbaju kurung di tepi laut plak

papepun..aku sngt happy..happy dpt spent time ngan En.Hubby and ngan my BFF
nnti kite wat lg ek lpas baby aku dah kuar n time tu ko plak tngah memboyot maybe...hehe






[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net