mrs.F talking thru pic

By: wani rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Thursday, 10-Sep-2009 13:53 Email | Share | | Bookmark
Hi..My name is Kakak Balah-Balah

itu bdaklah ADRY IMRAN
pic blur skit
 
Cantik ek tarikh semalam 090909...ni kalau bukan bulan pose, sah2 org paling popular adalah tok kadi...naik lenguh dia nak menikah kan org...naik kembung gak poket dia..lecturer cina aku kata org cina percaya semalam pnya tarikh mmg ada ong..maksud “luck” kata dia..( kot dia tipu tolong bgtau aku ek )



Semalam pg buka pose ngan housemate n classmate kat Beriani Power..kedai ni mmg popular lah ngan beriani dia..kalau dtng BP ni mmg org carik kedai tu..tp bagi aku so-so aje sbb aku pun bukan peminat nasi beriani yg tegar..tp abis gaklah sepinggan..biasalah mkan utk 2org..( suka aku sejak boleh guna lasan ni )..one of my classmate bwaklah anak dia yg bg aku super duper cute..bijak lak tu..ADRY IMRAN..umur 3thun++...mmg petah dalam pelat2 dia tu..tp so far aku fahamlah lagi..asal hijau shrek..pastu suka bertukar jd dinosour..sngt cute..cuba aku yg bertukar jd dinosour sudah pasti amat hodoh dan xde lngsung unsur2 cute walaupun jd dinosour paling cute...



Si Adry ni panggil aku ‘Kakak Balah-Balah’...ini baru cute kan??...sejarah nama cute aku tu sbb dulu aku suka nyanyikan dia lagu ‘sekor labah-labah..panjat di perigi’ smbil wat pergerakkan jari yg smpai ni dia xreti wat...ni lah aje pun modal aku ngan bdak kecik...kang kalau aku nyanyi lagu “Madah Berhelah” tentu lari lintang pukang lak bdak2 nie...sejak tu mmg dia ingt aku..tp sebab kepelatan n ke’confuse’an mngkin nak nyebut labah-labah..so jadilah aku ‘Kakak Balah-Balah’..

Ishk..kalau lah anak aku kenan muka dia kan best...tp sah2 lah tidak..mana plak nak crik genetik cina kat aku n En.Hubby yg terserlah kejawaan+kemelayuan kat muka kami berdua..xtersorok dah hidung kembang n dahi luas kami..xpe2..wat2 bangga ngan semua tu..apa pun rupa baby yg kuar, kami bersyukur nnti..doa kami hnya biar baby ckup sifat n sihat..amin..

Last week masa scan baby..doc tnjuklah memacam..tngan anak aku masa tu tngah gaya ultraman wat fire kat raksasa..kaki lak dok menendang..tetiba doc kata ‘haa..kat sini klau kite nak tau jntina’...dalam ati aku..’aduh spoil btul doc nie..aku bru nak suspen2 xnak tau’...tp skali doc pun kata xnmpak sbb blur plak..cayalah anak aku dlam perut dah pndai malu2...ini msti ikut aku yg pemalu (motif??)..



Friday, 4-Sep-2009 05:25 Email | Share | | Bookmark
cubaan pertama yg boleh dianggap berjaya..:-)

 
peringkat kedua
 
View all 4 photos...
sepatutnya mmg xboleh nak bangga lebih2 pun..sbb yg pastinya bkan aku sebagai teraju istemewa (ke ejaan istimewa? )..kisahnya mula bila kat our umah sewa ada serunding ikan yg x diusik lagi..yg tukang bwak pun citelah yg kalau dia selalu wat popia mini..tah kenapa tahap keterujaan aku plak yg membuak2 nak buat popia mini tu..

apa lg trus kecergasan membeli kulit popia..dengan tunjuk ajar cik ida kite n bntuan bed, aku...opppsss..kami pun mula wat popia mini..tah nape aku mmg seronok sngt wat tu..mngkin sbb senang aje kot..padahal msa tu assignment n ujian penuh keliling pinggang..biasalah aku nie asal kena wat bnda lain selain berkaitan study mmg aku jd hyper suka..



cik ida sebagai teraju utama..aku??...watak penyokong yg adakalanya sngt membantu..





bila dah siap tu, aku pun bersedia utk membahagi2kan hasilnya..tp kawan2 ku dengan baik hatinya soh aku aje ambik semua...agak2nya diorng tau yg aku aje terlbih srnok xpun ksian kan tngok muka aku yg seronok walaupun mini popia aje..


dapatlah bg sebalang kat my mak n my MIL...bukan mengharapkan pujian yg melambung cuma sebagai tnda ingatan


p/s: arini buka pose with my fam minus my two bor tp rezeki bulan pose bila org belanja


Wednesday, 2-Sep-2009 14:09 Email | Share | | Bookmark
12 Ramadhan

En.Hubby sedang beraksi
cara berlauk n cream puff
baru pasang angan2 tahun nie xpyah ganti pose..baby pun bgi kerjasama yg amat baik..cuma bila dah area pkul 5-6ptg tu, baby mcm joget shuffle aje dalam tummy nie..tp today terpaksa korban gak pose aku..nia gara2 kena wat ujian air gula tu..

pepagi lagi dah pegi klinik tnpa ditemani En.Hubby ( ksian kat dia penat drive mlam tadi ),aku pun terpaksa n dipaksa minum air gula tu..sumpah xsedap air tu..manis ya amat..aku rasa dari xde kencing manis pun rasa boleh ada..manis di luar jangkaan minda manusia btul..lpas 2hours dtng lgi ambil darah semula..sejak preggy nie aku dah lali kena ambik darah..lelama aku boleh wat sendiri rasanya..xsia-sia mak aku keje Pusat Darah..so now tunggu aje result yg aku sendiri lupa nak tnya bila dpat..pray for me ok...hopefully xde yg luar biasa ngan kebesaran baby aku..lgpun aku rasa nie just aku warisi dr mak aku aje..byangkan mak 4-4 anak mak aku smua atas 3.7kg msa kuar..semua normal ok..aku sendiri pun .9kg...cayalah mak..!!


pas dah settle semua tu..kami trus ke umah my PIL, coz my MIL dapat order kuih..so sbgai org xpose, aku pun pg utk menghulurkan bntuan yg x sberapa..my MIL mmg seorng business minded..actually pose2 sblum nie mmg dia akan niaga..tp thun nie cuma xde luck sbb xdpt tapak..so dia just wat bila ada tmpahan..her specialtyare popia n tako...but today dia wat popia, cara berlauk cream puff n cara manis..cayalah..n En.Hubby plak pkar menggulung popia (tepukkan utk suamiku)..aku try gak td tp xlah sekemas En.Hubby yg popia dia gulung nmpak sngat kemas n gemuk..xpe lain kali boleh cuba lagi...



btw, my MIL punya kuih mmg super sedap..bukan nak bodek pun (sbb my MIL bukan baca pun entry ni)..especially cara berlauk dia..uisshhh...terasa2 lg kat tekak nie..




26 weeks pregnant

Your baby's becoming more sensitive to sound as the network of nerves in her ears develops. If ayah talks to her now, she might learn to recognise his voice. The more she hears it, the more likely she is to find it soothing after she's born. If he feels strange just talking to the baby, he can read the newspaper or a book out loud


Monday, 24-Aug-2009 15:08 Email | Share | | Bookmark
kegembiraan dan kegelabahan

santapan keluarga En.Rahman
First pose aritu mmg terindah bila dapat buka ngan family yg cukup kuota..both of my bro balik..tu yg terpaksa wat aksi manja+menggoda+seksi yg ekstra utk pujuk En.Hubby sbb dia pun ada alasan kukuh nak berbuka ngan family dia ( his brother pun blik )..kesudian dia memenuhi permintaan yg disusuli aksi2 yg dinyatakan tadi mmg wat aku TERSANGAT HAPPY...sbb itu merupakan momen indah yg xbole lepaskan...i love you lah syang...mmmuuuaahhh

Mcam biasalah bila blik umah tetiba skill memasak hilang,,mngkin aura memasak mak lagi kuat..lgpun semua mmg nak mak msak( alasan..?? ) lg2 anak bujang dia tu..sebagai menutup kemalasan aku, aku pun tawar diri pg pasar ramdhan..startlah disusuli ngan order dari semua..nasib baik bukan yg pelik2..maka leburlah duit En.Hubby dalam memenuhi nafsu isteri tercinta dan ipar duainya... ketamakkan aku terserlah masa beli samosa...masa dlam kete lg dah ckap ngan En.Hubby nak mkan samosa, so gerai pertama yg aku nmpk jual samosa aku trus beli..rasa ketakutan takut habis bila otw blik..hehehe...siap wat kira2 lg supaya semua dapat mkan dngan aku dpt mkan extra..penyudahnya masa nak blik mak bekalkan samosa tu 2ketul utk aku sbb ada lbih 4ketul...( kira sndiri ok berapa aku beli )



so, ari kedua turn umah PIL lak buka..En.Hubby punyalah bijak sbb xnak bgtau n xksi bgtau mak dia kami nak buka kat sana...dia kata nak surprise..kesudahannya nasi dpt mkan cukup2 aje..tp biasalah, aku kan ada tanda privilege besar kat dahi...tentu perut aku diutamakan dulu..yg kesian kat adik2 dialah sbb xdpt tmbah..dahlah MIL msak lauk bnyak ( ini bukan bodek ek, tp MIL aku chef kedua terbaik selepas mak aku )..

ksmpulannya kami blum lagi dapat buka berdua bersama sahaja...xpe buka mcm nie pun seronok gak..

td aku pg monthly check up..mcm biasalah aku disarankan lagi supaya control makan..kurangkan nasi lebih kan sayur ( ????? )..sbb berat aku naik lbih dari sepatutnya..yg peliknya setiap kali aku jmpa org2 yg aku lama xjmpa msti diorg kata "bestnya badan xnaik..perut aje ke depan"..itu belum lagi aku tnya En.Hubby msti dia ckap.."x naiklah bdan awak..cun lg mcm Adriana Lima"..(komen En.Hubby mmg aku abaikan walaupun indah didengar)..

yg lebih mencuakkan aku bila midwife berkata-kata smbil pegang tummy ku 'size baby awak nie besar nie..awk baru 24+minggu tp nie size 28minggu'..memula aku happylah sbb besar=sihat bg aku...tp dia tmbah lagi 'sbb besar sngt,berat awk pun naik lbh sngt minggu depan kite`wat test kencing manis..saya takut awk kena kncing manis lak'...WHAT???...oh..time tu mmg gelabah btul..mntak2lah keberatan aku nie hnyalah sbb aku obses dgn nasi smenjak pregnant nie..mntaklah dijauhkan bnda2 xelok tu...AMIN


p/s : mommies out there..bolehlah kongsi2 tips ek..


Friday, 21-Aug-2009 14:19 Email | Share | | Bookmark
Selamat Menyambut Ramadahan Al-Mubarak

kesukaan sepanjang zaman
peneman setia
Keterujaan aku nak pose n raya kali nie mmg mcm bdak umur 7/8 thun nak smbut raya sbb nak dpt duit raya...al-maklumlah raya pertama as wife..keseronokkan berganda bila baju raya dah siap....yeehaa... ..bju raya En.Hubby aje blum siap lg..mmg wajib kami sedondon n sepasang ok...bru mcm Beckham n Posh..(diorng smbut raya ke??)

Rasa cuak pun menjelma bila pikir thun nie aku kena bngun siapkan shur..utk buka aku hadap lg..klau selama nie mak yg readykan..aku nie jd watak tmbhan aje..senduk2 nsi, bncuh air..kali nie akulah pengarah, akulah watak utama dlam menjayakan sahur En.Hubby..adusss...suspen btul...kalau ikutkan tekak aku snggup aje aku sahur ngan kegemaran ku spnjang zaman nie tp bila pikir En.Hubby n baby yg nak pose sama nie, kenalah aku kembali kepada tekak kampung aku nie..nasi jgak yg ku cari



Walaupun bkan ari2 aku ada ngan En.Hubby, tp 3ari pertama ni dptlah sahur+buka sam..pastu nnti akan gagahkan diri utk blik jgak...mana boleh biarkan momen indah pergi mcm tu aje...rugi..rugi..

Waktu En.Hubby pg mencari rezeki, bini kesayangan dia nie akan mengabiskan masa2 ngan aktiviti yg xbrapa faedah..tp itu semua telah ditolak waktu msak, sapu umah n basuh baju..pasni bulan pose nie xdptlah jalankan aktiviti kegemaran nie waktu siang..tentatif kehidupan kena dilakukan rombakan



btw, aku mula menggelupur bila pikir pasal kuih raya..aritu soh lah dia usha2 kuih raya kot2 kwan2 dia ada jual ke..boleh plak kata2 xberapa indah ni kuar dari mulut dia..'awak buat ajelah..2/3 jnis jadilah'...ohhh..tidak..sama sekali ini bukan minat n kecenderungan aku..biarlah En.Hubby soh masak lauk pauk sebnyak buffet kat hotel 3bntang tp bila soh masak kuih n cake mmg menggeletar kepala lutut aku...TOLONG...


p/s : SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN KEPADA SEMUA...


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net